Trump: Kürtleri terk etmedik, onlar özel insanlar

Trump: Kürtleri terk etmedik, onlar özel insanlar

Trump, ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyinden çekileceği açıklaması ve Türkiye'nin bölgeye olası bir operasyon kararının ardından yeni bir açıklama daha yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 13 Kasım’da Beyaz Saray’da görüşeceğini söyledi. Trump, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna olası harekatı ile ilgili olarak Kürtleri yalnız bırakmakla eleştirilmesinin ardından da “Kürtleri terk etmedik, onlar özel insanlar” dedi.

Trump, sosyal medya hesabından, “Birçok insan Türkiye’nin ABD’nin büyük ticaret ortağı olduğunu, aslında F-35 avcı uçağımız için gövdesindeki çelik çerçeveyi yaptığını unutuyor. Onlarla iş yapması iyi sonuç vermiştir, İdlib’te pek çok canın kurtarılmasında bana yardım ettiler…” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞME 13 KASIM’DA

Trump ayrıca, “Daha hapis yatacağı uzun yıllar bulunan Pastor Brunson’ı ​talebim üzerine çok sağlıklı biçimde geri gönderdiler. Şunu da hatırlamak önemli, Türkiye NATO’da itibarı olan önemli bir üye. Erdoğan, 13 Kasım’da benim misafirim olarak ABD’ye geliyor” paylaşımını da yaptı.

‘KÜRTLERİ TERK ETMEDİK’

Trump, ülkesinde Suriye’den çekilme kararı sonrası “IŞİD’e karşı savaşan Kürt güçlerini yalnız bırakmakla” eleştirilmesinin ardından da “Suriye’den ayrılma sürecinde olabiliriz, ama hiçbir şekilde özel ve harika savaşçılar olan Kürtleri terk etmedik. Aynı şekilde, bir NATO ve ticaret ortağı olan Türkiye ile olan ilişkimiz çok iyiydi. Türkiye zaten geniş bir Kürt nüfusu var ve tamamen ve Suriye’nin o bölümünde sadece 50 asker olmasına rağmen onların geri çekildiğini anlıyorlar” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.