Trump: Kürtler çok çok harika halklar

Trump: Kürtler çok çok harika halklar

ABD Başkanı 'IŞİD’le savaşırken binlerce Kürt öldü. Biz unutmayız. Ben unutmam. Harika insanlar. Orası onların toprağı' dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Kürtlerle ilgili olarak "Omuz omuza IŞİD’e karşı savaştık, geçtiğimiz dönemde Ortadoğu’da IŞİD’i yenilgiye uğrattık. Bunu Kürtlerin büyük desteğiyle yaptık. Onlar büyük savaşçılar. Biliyorsunuz bazı insanlar büyük savaşçıdır, bazıları ise değil. Kürtler büyük savaşçılar, onlar çok çok harika halklar" dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Trump’a IŞİD sonrası dönemde, ABD'nin Kürtlerle ilişkisi de soruldu. 

Trump, "Her zaman müttefiklerinizi destekleyeceğinizi ifade ediyorsunuz. IŞİD yenilgiye uğradıktan sonra Kürtler hem Irak hem de Suriye’de karşıtları tarafından gelen ciddi bir baskı altında. Onlar IŞİD’in yenilgiye uğratılmasında Amerika’ya yardım ettiler. Onları desteklemek adına neler yapacaksınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Çok yardımda bulunacağız. Bildiniz gibi onlarla iyi dostuz, omuz omuza IŞİD’e karşı savaştık, geçtiğimiz dönemde Ortadoğu’da IŞİD’i yenilgiye uğrattık. Bunu Kürtlerin büyük desteğiyle yaptık. Onlar büyük savaşçılar. Biliyorsunuz bazı insanlar büyük savaşçıdır, bazıları ise değil. Kürtler büyük savaşçılar, onlar çok çok harika halklar. Şuan tam da bu meseleyi konuşuyoruz.

ABD Başkanı, "Onları desteklemek adına ne yapacaksınız?" sorusunaysa "Dediğim gibi, bu durumu görüşeceğiz, görüşmelere başladık. IŞİD’e yenilgiye uğratmak için Kürtler bize büyük destek oldu" sözleriyle cevap verdi.

Kürdistan24'den bir gazeteci de, Trump’a IŞİD sonrası döneme ilişkin bir soru yöneltti. Trump gazeteciye “Mr Kurd” (Bay Kürt) diye söz verdi. Soruyu da “Kürtlerle iyi anlaşıyoruz, yardımcı oluyoruz. IŞİD ile mücadelede bizimle savaştılar. Bizimle öldüler. IŞİD’le savaşırken binlerce Kürt öldü. Biz unutmayız. Ben unutmam. Harika insanlar. Orası onların toprağı” sözleriyle yanıtladı.

ABD Başkanı, Kürtlerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Kürtler harika insanlar, harika savaşçılar. Onları çok seviyorum. Onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Unutmayın ki orası onların toprağı. IŞİD’le savaşırken binlerce Kürt öldü. Bizimle birlikte öldüler, bizim için öldüler. Omuz omuza savaştık, unutmayacağız, unutmayacağım.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.