Trump: Koronavirüs tedavisi için geliştirilen aşı birinci faz laboratuvar testlerine sokuldu

Trump: Koronavirüs tedavisi için geliştirilen aşı birinci faz laboratuvar testlerine sokuldu

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs salgınının tedavisi için geliştirilen aşının birinci faz laboratuvar testlerine sokulduğu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için kurulan Koronavirüs Görev Gücü basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

G7 liderleri ve ABD eyalet valileriyle yaptığı görüşmenin hemen ardından açıklama yapan Trump, "Her birimizin oynayacağı kritik birer rolü var" diyerek, salgının ABD'de yayılımını engellemek üzere oluşturulan 15 günlük eylem planını duyurdu.

Trump, koronavirüs tedavisi için geliştirilen aşının birinci faz laboratuvar testlerine sokulduğu bilgisini de verdi.

Trump, gazetecilerin ABD'de hayatın ne zaman normale döneceği yönündeki sorusuna "Bazıları Temmuz ya da Ağustos ayı diyor" yanıtını vererek, "Kriz sona erdiğinde hep birlikte büyük bir kutlama yapacağız" dedi.

Virüsün dünyanın geri kalanındaki herhangi bir yerde henüz kontrol altına alınmadığını vurgulayan Trump, ABD Ordusu Mühendisler Birliği'nin Çin'in Hubey eyaletinde yaptığı gibi hastaneler inşa etmek için görevlendirilip görevlendirilmeyeceği sorusuna ise "Umarım o noktaya gelmeyiz" cevabını verdi.

Ayrıca Trump, hükümetin hastane olarak kullanılabilecek binaları gözden geçirdiğini aktardı.

PENTAGON:ESPER VE YARDIMCISI KARANTİNADA

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), bu sabah itibarıyla bakanlık bünyesinde koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkanların sayısının 37’ye yükseldiğini, Savunma Bakanı Mark Esper ve yardımcısının koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındığını duyurdu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.