Trump korona virüsüne yakalandı

Trump korona virüsüne yakalandı

ABD Başkanı Donald Trump, kendisi ile eşi Melania Trump'ın Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Trump çifti karantinada kalacak.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, danışmanının korona virüsüne yakalanması sonrası yaptırdığı Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda eşi Melania Trump'ın da koronaya yakalandığını duyurdu.

Trump açıklamasında, "Bu gece First Lady ve benim Covid-19 testimiz pozitif çıktı. Karantina ve iyileşme sürecine hemen başlayacağız. Bu süreci beraberce atlatacağız" ifadelerini kullandı.

Trump'ın danışmanı Hope Hicks'in Covid-19'a yakalanmasının ardından, Trump çiftinin karantinaya girdiği duyurulmuştu. Trump'ın çevresinden korona virüsü testi pozitif çıkan en yakın danışmanlarından biri olan Hicks, salı günü düzenlenen başkanlık tartışması da dahil olmak üzere bu hafta içinde birkaç kez Trump'la beraber seyahat etti.

ABD basınında, Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Trump'ın bu hafta içeriside bir araya geldiği hatırlatılırken, Başkanlık Veraset Yasası uyarınca, Trump'ın görevine devam edememesi halinde Pence'in görevi devralması öngörülüyor. 

Pence'in de görev yapamaması durumunda ise Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin devreye girmesi gerekebilir.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.