Trump: İsrail'in Golan üzerindeki egemenliğini tanıma vakti geldi

Trump: İsrail'in Golan üzerindeki egemenliğini tanıma vakti geldi

ABD Başkanı Donald Trump, Golan Tepeleri üzerindeki İsrail egemenliğinin tanınması gerektiğini belirtti. İsrail Başbakanı Netanyahu da bu açıklama sonrasında, Trump'a teşekkür etti.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Golan Tepeleri’ndeki egemenliğini destekleme zamanının geldiğini söyledi. 1967’de Arap-İsrail Savaşı sırasında İsrail’in işgal ettiği Golan Tepeleri açıklamasından sonra İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Trump’ı telefonla arayarak teşekkür etti.

Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada “52 yıl sonra, ABD’nin İsrail Devleti ve bölgesel istikrar için kritik öneme sahip stratejik ve güvenlik açısından önem taşıyan Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanıma zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler’e göre işgal altında olan toprakların ABD Başkanı Trump tarafından tanınma vaktinin geldiği açıklamasının, Netanyahu’nun ABD ziyareti öncesinde gerçekleştirilmesi ABD politikasındaki değişimlerinin de işareti olabileceği iddialarına neden oldu.

İsrail’de 9 Nisan’da gerçekleştirilecek seçimler öncesinde Netanyahu’nun Trump’a, Golan Tepeleri üzerindeki İsrail egemenliğini tanıması için baskı yaptığı öne sürülmüştü.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.