Trump İspanya'ya duvar önerdi!

Trump İspanya'ya duvar önerdi!

ABD Başkanı Donald Trump, İspanya'ya Sahra Çölü'ne duvar örmesini önerdi. Trump, 2016'daki seçim kampanyasında Meksika sınırına '"büyük, güzel bir duvar" örme vaadinde bulunmuştu.

İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell, ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘İspanya’ya, Akdeniz’den göçmen akınını durdurmak için Sahra Çölü’ne duvar örmesini önerdiği’ni açıkladı. Borrell, İspanya Kralı Felipe ve Kraliçe Letizie’nin Haziran’daki Beyaz Saray ziyaretine eşlik etmişti.

‘SAHRA SINIRI BİZİM MEKSİKA SINIRINDAN BÜYÜK DEĞİL’

Trump, önerisine karşılık Sahra Çölü’nün uzunluğunun yaklaşık 5 bin kilometre olduğunu söyleyen İspanyol diplomatlara, “Sahra sınırı bizim Meksika sınırımızdan daha büyük olamaz” diye yanıt verdi. ABD-Meksika sınırının uzunluğu yaklaşık 3 bin 200 kilometre.

Trump, 2016’daki seçim kampanyasında kaçak göçü önlemek için Meksika sınırına ‘”büyük, güzel bir duvar” örme vaadinde bulunmuştu.

Fas’ta kaçak olarak yaşayan yüzlerce Afrikalı göçmen her yıl Avrupa’ya ulaşmak umuduyla İspanya’nın Kuzey Afrika’daki toprakları Ceuta ve Melilla’ya girmeye çalışıyor. (Kaynak: BBC Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.