Trump: İran'a müdahale seçeneği hâlâ masada

Trump: İran'a müdahale seçeneği hâlâ masada

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la ilgili peş peşe açıklamalar yapıyor. Dün İran'a askeri harekatı "10 dakika kala durdurduğunu" söyleyen Trump bugün de İran'a askeri müdahalenin hâlâ gündemlerinde olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a karşı askeri harekatın hâlâ gündemde olduğunu söyleyerek “İran’nın nükleer silahlara erişimini engellemek” için ek yaptırımlar getireceklerini açıkladı. Dün İran’a askeri harekatı “10 dakika kala durdurduğunu” söyleyen Trump savaş istemediğini fakat olası bir savaşta İran’ın “yok olmayla karşı karşıya kalacağını” da söyledi.

Trump, İran’ın ülkesine ait bir insansız hava aracını düşürmesinin ardından dün gece misillemede bulunmaya hazır olduklarını ancak planlanan saldırıyı 10 dakika kala durdurduğunu söylemişti. 3 ayrı hedefi gözlerine kestirdiklerini belirten Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kaç kişi ölecek diye sordum. Generalin yanıtı 150 kişi efendim oldu” dedi. Donald Trump aldığı yanıt üzerine saldırıyı durdurma kararı aldığını, zira bunun insansız bir hava aracını düşürmeye verilecek orantılı bir karşılık olmayacağını söylemişti. (Kaynak: BBC Türkçe, Reuters)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.