Trump: İran saldırırsa orantısız yanıt veririz

Trump: İran saldırırsa orantısız yanıt veririz

ABD Başkanı Trump, İran'ın ABD'ye ait herhangi bir kişi ya da hedefe saldırması durumunda 'belki de orantısız bir şekilde geri döneceklerini' ilan etti.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın intikam alacakları yönündeki açıklamaları sonrası ‘orantısız geri dönüş yapılacağı’ tehdidinde bulundu.

İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’in öldürülmesi sonrası İran’dan ‘eşdeğer bir yanıt’ verileceği açıklamaları karşısında ABD Başkanı Trump da twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Trump, şu ifadeleri kullandı:

“Bu medya ilanı Amerikan Kongresi’ni bilgilendirmeye hizmet edecek. İran herhangi bir Amerikalı’ya ya da Amerikan hedefine saldırırsa, Amerika hızlıca tam kapasiteyle karşılık verecek bu belki de orantısız şekilde olacak. Böyle yasal bilgilendirmeye gerek yok ama yine de veriliyor.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum