Trump: İran, Bağdat’taki Büyükelçiliğe saldırıdan sorumlu tutulacak

Trump: İran, Bağdat’taki Büyükelçiliğe saldırıdan sorumlu tutulacak

ABD Başkanı Donald Trump, “İran, Irak'taki ABD Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı organize ediyor. Bundan sorumlu tutulacak" dedi.

ABD’nin Irak ve Suriye’deki Heşdi Şabi gruplarından Hizbullah Tugayları'na düzenlediği saldırıyı protesto eden çok sayıda kişi bugün Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği’ni bastı.

Olayların sürdüğü bir anda Twitter hesabından açıklama yapan Donald Trump, "İran bir ABD'li müteahhidi öldürdü, çok sayıda yaralı var. Güçlü bir şekilde karşılık verdik ve her zaman vereceğiz. İran şimdi Irak'taki ABD Büyükelçiliği'ne saldırı düzenliyor. Tamamen onlar sorumlu tutulacak. Ek olarak, Irak kuvvetlerinin elçiliği korumasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı, çalışanlarına yapılan saldırıya misilleme olarak, Hizbullah Tugaylarının, Irak ve Suriye'deki toplam 5 üssüne hava saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı.

Bu saldırıyı protesto etmek için Bağdat’taki Yeşil Bölgede toplanan çok sayıda kişi Irak Hizbullahı ve Heşdi Şabi bayraklarıyla Büyükelçilik binasına girdi.

Protestoculara Heşdi Şabi’ye bağlı Bedir Tugayları Komutanı Hadi Amiri ve Asayib Ehlilhak Örgütü lideri Kays Gazali'de destek verdi.

Elçilikteki ABD'li diplomatlar olaylardan önce binayı terk etti. Güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 10 protestocu yaralandı.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi de ABD’nin saldırısında ölen Heşdi Şabi üyeleri için ülkede 3 gün yasa ilan edildiğini açıkladı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.