Trump gidince koltuğuna kızı oturdu

Trump gidince koltuğuna kızı oturdu

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump, G20 zirvesinde babası için ayrılan koltuğa oturunca sosyal medya karıştı...

Hamburg’daki G-20 zirvesinde ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump’ın kısa süreliğine babası için ayrılan koltuğa oturması tepki çekti.

Ivanka Trump’ın üst düzey bir diplomatik toplantıda seçilmemiş bir kişi olarak liderlerle aynı masada yer alması sosyal medyanın diline düştü.

Söz konusu olay zirvenin bugün Afrika hakkındaki bir oturumunda yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump bu sırada Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile ikili görüşme yapıyordu. Ve toplantıda kendisi için ayrılan koltuğa kısa süreliğine kızı oturdu. Ivanka Trump’ın İngiltere Başbakanı Theresa May ile Çin Devlet Başkanı Şi Jinping’in arasında oturduğu, fazla konuşmadığı, Donald Trump’ın gelmesi üzerine de kalktığı belirtiliyor.

G20 zirvesinde liderlerin katılamadığı toplantılarda, yerlerine genellikle üst düzey devlet yetkilileri oturuyor. BBC’nin haberine göre, G20 tarihinde ilk kez bir liderin kızı babasının koltuğuna oturmuş oldu. Bu anların toplantının Rus katılımcısı Svetlana Lukash tarafından Twitter’dan paylaşılması üzerine tepki de gecikmedi.

tweet

Çok sayıda Amerikalı Twitter kullanıcısı, Ivanka Trump’ın babasının resmi danışmanlığı görevini üstlense de seçilmemiş bir moda tasarımcısı olarak böylesine üst düzey bir toplantıya bu şekilde katılmasını eleştirdi. Bir dizi kullanıcı da Ivanka Trump’un daha iki hafta önce ‘siyasetten uzak durmaya çalıştığını’ söylemesini hatırlattı.

Babasının başdanışmanı olan eşi Jared Kushner’le birlikte G20 zirvesine katılan Ivanka Trump, bu sabah Almanya Başbakanı Angela Merkel ve IMF Başkanı Christine Lagarde’ın da konuşmacı olduğu, kadın girişimciler ve finans konulu bir toplantıya babasıyla birlikte gitmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.