Trump Erdoğan'a 'Suriye sizindir' demiş

Trump Erdoğan'a 'Suriye sizindir' demiş

Washington Post: Önceki cuma yapılan telefon görüşmesinde Erdoğan Trump'a "Neden hâlâ Suriye'den çekilmiyorsunuz?" diye sordu, Trump ""Biliyor musun? Orası sizin olsun. Ben gidiyorum" yanıtını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yaptığı ve Suriye’den asker çekme kararı aldığı belirtilen telefon konuşmasına ilişkin yeni bir iddia ortaya attı. Buna göre Trump konuşmada Erdoğan’a “Suriye sizindir, ben gidiyorum” dedi.

Washington Post gazetesinin üst düzey yetkililere dayandırdığı haberde, iki lider arasında önceki cuma yapılan telefon konuşmasının ayrıntıları yer aldı. Buna göre Erdoğan telefonda, Arjantin’deki G-20 zirvesinde Trump’la gerçekleştirdiği konuşmanın bir benzerini yaptı; ‘IŞİD’in yenilgiye uğratıldığını söylemesine rağmen, ABD’nin Kürtleri neden hâlâ desteklediğini’ sordu. Habere göre Erdoğan, ‘Türk ordusunun IŞİD’in geriye kalan mevzilerini alabilecek kadar güçlü olduğunu’ dile getirdi. Trump ise bu sözlere yanıtında, “Biliyor musun? Orası sizin olsun. Ben gidiyorum” dedi.

Haberde, Trump’ın verdiği bu yanıtın Amerikan yönetiminde derin bir karmaşa yarattığı, ABD Başkanı’nı çarşamba günkü nihai açıklamasından önce ikna etme çalışmalarının dört gün sürdüğü belirtildi. Washington Post, Savunma Bakanı James Mattis’in istifa mektubunu da, Trump’la perşembe günü görüşmeye gitmeden kaleme aldığını yazdı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum