Trump: Erdoğan ateşkesi çok istiyor

Trump: Erdoğan ateşkesi çok istiyor

Türkiye ile ABD arasında Suriye harekatı konusunda varılan uzlaşmanın ardından, ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğünü paylaştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ve ABD arasında Suriye konusunda varılan anlaşmaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştüğünü açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü yazdı. Trump, “Az önce Erdoğan’la konuştum bana ufak bir havan ve keskin nişancı çabucak ortadan kaldırdıklarını söyledi. Erdoğan, ateşkesi ya da operasyona ara vermeyi, birlikte çalışmayı çok istiyor. Kürtler de istiyor, nihai çözüm bulunacak” ifadelerini kullandı. Trump çözümün yıllar önce sağlanamamasının “çok kötü” olduğunu söyleyerek, “Her iki tarafta da iyi niyet var ve başarı için bu iyi bir fırsat. ABD, petrolü güvence altına aldı ve IŞİD savaşçıları da Kürtler ve Türkler tarafından güvence altına alındı” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü Twitter mesajını alıntılayarak, “Terörizmi yenin” mesajını paylaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.