Trump Bulgaristan elçiliğine Erbil doğumlu bir Kürdü aday gösterecek

Trump Bulgaristan elçiliğine Erbil doğumlu bir Kürdü aday gösterecek

ABD Başkanı Donald Trump, Erbil doğumlu bir Kürt olan Herro Mustafa'yı Bulgaristan Büyükelçiliği'ne aday gösterme niyetini açıkladı. Mustafa, 1999'dan bu yana Amerikan Dışişleri'nde çalışıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, yönetimindeki yeni atamalar konusunda kamuoyuyla bir liste paylaştı. Trump’ın aday göstermeye ve atamaya ‘niyetli’ olduğu isimler arasında, Erbil doğumlu bir Kürt olan Herro Mustafa dikkat çekiyor. Buna göre, 1999’dan bu yana Amerikan Dışişleri’nde çalışan 46 yaşındaki Herro Mustafa, ABD’nin Bulgaristan Büyükelçiliği’ne aday gösterilme ihtimali en güçlü olan isim.

Ailesi siyasi sığınmacı olan ve Erbil’de doğup bir yaşındayken ABD’nin Kuzey Dakota eyaletine taşınan Mustafa, ülkenin en prestijli eğitim kurumları arasında sayılan Georgetown ve Princeton üniversitelerinde okudu.

Mustafa, Amerikan Dışişleri’ne katıldığı 1999’dan bu yana Atina, Beyrut, Washington, Yeni Delhi ve Lizbon’da çeşitli görevler üstlendi. Arapça, Rusça ve Farsça dahil dokuz dil biliyor. Beyaz Saray’ın paylaştığı listede de, Mustafa’nın bugüne dek üstlendiği görevler sıralandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.