Trump: ABD’yi hedef alan her füzeyi yok edeceğiz

Trump: ABD’yi hedef alan her füzeyi yok edeceğiz

Yeni füze savunma stratejini açıklayan ABD Başkanı Trump, "Amacımız basit: ABD’yi hedef alan her füzeyi nerede ve ne zaman olursa olsun tespit etmek ve yok etmek" ifadelerini kullandı.

ABD Başkan Donald Trump, yeni füze savunma stratejisini açıkladı. Pentagon’da konuşan Trump; İran, Rusya ve Çin’in gelişmiş silah kapasitelerini arttırdığını söyledi ve Kuzey Kore’yi de “olağandışı tehdit” olarak niteledi.

Yeni stratejinin İran dahil olmak üzere “düşman devletleri” caydıracağını belirten Trump, “Amacımız basit: ABD’yi hedef alan her füzeyi nerede ve ne zaman olursa olsun tespit etmek ve yok etmek” dedi. ABD’nin füze savunma stratejisi son olarak 2010 yılında Barack Obama döneminde gözden geçirilmişti.

‘MENBİC’DE ÖLENLERİN FEDAKARLIKLARINI UNUTMAYACAĞIZ’

ABD Başkan Trump, dün Suriye’nin Menbic kentindeki saldırıda hayatını kaybeden 2’si asker 4 ABD vatandaşının ailelerine de başsağlığı diledi. Trump, “Harika insanlar. Bu asil ve ölümsüz fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacağız” diye konuştu.

Trump, Meksika sınırına duvar örülmesi için bütçeden ödenek vermeyi reddeden Demokratlar’a da tepki gösterdi. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’yi Demokratlar’ın kendisiyle müzakere etmesini engellemekle suçlayan Trump, sınır güvenliği için “kritik bir ulusal güvenlik sorunu” ifadesini kullandı.

Başkan Trump’ın açıkladığı yeni füze savunma stratejisi İran, Kuzey Kore, Rusya, Çin ve diğer “potansiyel düşman devletlerin” füze ve silahlarına karşı koyma amacıyla teknoloji alanına yatırım yapılması çağrısında bulunuyor.

Strateji, düşman olarak nitelendirilen devletlerin füze saldırılarına daha hızlı karşılık verilebilmesi amacıyla uzaya sensörlerin ve füzeleri etkisiz hale getirebilecek sistemlerin yerleştirilmesi dahil deneysel teknolojilere ilişkin araştırma yapılmasını öngörüyor. (Kaynak: Amerika’nın Sesi)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.