TRT'ye süpürgeli protesto

TRT'ye süpürgeli protesto

Kendilerini "Kadınlar Çetesi" olarak adlandıran kadınlar, TRT'de katıldığı iftar programında hamile kadınlar hakkında açıklama yapan Ömer Tuğrul İnançer'in açıklamalarına tepki gösterdi.

İSTANBUL - Kendilerini "Kadınlar Çetesi" olarak adlandıran kadınlar, TRT binası önünde biraraya gelerek, TRT'de yayınlanan iftar programına konuk olarak katılan Ömer Tuğrul İnançer'in hamile kadınlar hakkındaki "Halime kadının sokakta dolaşması terbiyesizliktir" açıklamasını protesto etti. "TRT haber değerin yok", "Melih Gökçek neredesin ayol" ve "3 çocuk istedin biz 5 çocuk doğuruyoruz isimleri Ethem, Abdullah, Mehmet, Ali İsmail, Medeni" dövizlerini taşınan taşıyan kadınlar, eylemde hamile kadınlara destek için karınlarına baret taktı. Açıklamada mor maskeyle yüzünü örten kadınlar, "Otorite yıkılsın yerine lunapark yapılsın", "Velev ki hamileyiz alışın her yerdeyiz", "Gezine Gezine doğuracağız" sloganları attı. Kadınlar adına açıklama yapan Berna Şahin, devletin basını ele geçirmiş durumda olduğunu ifade ederek, TRT'nin tüm kanallarının sadece halkı kışkırttığını ve provoke ettiğini söyledi. Otosansüre direnen basının ise tehdide ve şiddete uğradığını aktaran Şahin, gazetecinin haber yapma özgürlüğünün ve halkında doğru haber almasının engellediğini belirtti. 

Şahin, "Yıllarca bu medya Kürt kardeşlerimizi bize 'terörist' olarak tanıttı, halkı halka katlettirdi. Yıllarca bu medya homofobik ve ırkçı yayınlar yaparak, çocuklarımızı zehirledi, yıllarca bu medya kadın ve trans cinayetlerini örtbas etti. Şimdi ise vergilerimizle ayakta duran TRT bizlere hakaret ediyor" diye konuştu. İnançer'in sözlerini hatırlatan Şahin, "Kendisini haddini bilmeye davet ediyoruz" dedi. Açıklamanın ardından kadınlar, yanlarında getirdikleri süpürgeleri TRT binasının önüne bıraktı. 

Açıklamanın arından Galatasaray Meydanı'na yürümek isteyen kadınlara polis izin vermedi. Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.