TRT: Sayımları canlı yayınlayalım

TRT: Sayımları canlı yayınlayalım

Yüksek Seçim Kurulu'na başvuran TRT'nin açıklaması: "Kamuoyunun doğru bilgi ihtiyacını karşılamak için YSK’a oy sayımının devam ettiği sandıklardan canlı yayın yapmak istediğimizi bildirdik."

31 Mart’ta yapılan yerel seçimden sonra itirazlar nedeniyle çok sayıda yerde yeniden sayımlar yapılırken, TRT canlı yayın yapabilmek için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurduğunu açıkladı.

TRT’nin açıklaması şu şekilde: “Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak; kamuoyunun doğru bilgi ihtiyacını karşılamak için YSK’a oy sayımının devam ettiği sandıklardan canlı yayın yapmak istediğimizi bildirdik. Başvurumuza dair karar değerlendirilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YSK: HABER AMAÇLI GÖRÜNTÜ ALABİLİRSİNİZ

Talebi kısmen kabul eden YSK, ilgili kararında, sayım işlemlerinin sürdüğü sandıklardan kesintisiz canlı yayın yapılması talebini kabul etmezken, Ankara ve İstanbul’da devam eden sayım işlemlerinden TRT’nin haber amaçlı görüntü almasını kararlaştırdı.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.