Tropik fırtına Yunanistan'da: Üç kişi kayıp

Tropik fırtına Yunanistan'da: Üç kişi kayıp

Türkiye'de de endişe yaratan tropik fırtına Yunanistan'a ulaştı. Rüzgarın yer yer saatte 100 kilometre hızla estiği ve ani sel baskınlarının yaşandığı Evia adasında üç kişiden haber alınamıyor.

Türkiye’de de etkili olması beklenen Medicane tropik fırtınası Yunanistan’da etkili olmaya başladı. Ülkenin bir dizi noktasında ani sel baskınları yaşanırken, devlet televizyonu üç kişinin kayıp olduğunu duyurdu.

Fırtınanın özellikle ülkenin doğusundaki Evia adasında ve Mora Yarımadası’nın güneyinde etkili olduğu, rüzgarın hızının 100 kilometrenin üzerine çıktığı belirtiliyor. Devlet televizyonuna göre, Evia adasında genç bir erkek ve orta yaşlı bir çiftten haber alınamıyor. Adada geniş çaplı bir kurtarma operasyonu başlatıldı.

Tropik fırtına nedeniyle Yunanistan’ın büyük limanlarındaki gemilerin çıkış yapmasına izin verilmezken, ülkenin birçok yerinde yolları sel bastığı belirtiliyor. Birçok yerde elektrik kesildiği, ağaçların devrildiği de gelen haberler arasında. İtfaiyeye şu ana dek 1300 yardım telefonunun geldiği açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.