Trabzon Cezaevi'nde işkence iddiası: Personel için işlem yapıldı mı?

Trabzon Cezaevi'nde işkence iddiası: Personel için işlem yapıldı mı?

Trabzon Beşikdüzü Cezaevi'nde mahpusların işkenceye maruz kaldığı iddialarını CHP milletvekili İrfan Kaplan, Meclis gündemine taşıdı.

CHP Gaziantep milletvekili, İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve Tutuklu ve Hükümlü Alt Komisyonu Üyesi İrfan Kaplan, Gazete Duvar’ın gündeme getirdiği ‘Yeni açılan Trabzon Cezaevi’nde işkence iddiası’ haberini Meclis gündemine taşıdı.

‘İNCELEME YAPILDI MI?’

Kaplan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde cezaevinde açlık grevine başlayan 4 mahpusu da sordu.  Kaplan, Güle’e “Bakanlığınız tarafından çıplak arama şikâyetlerinin geldiği cezaevlerinde herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?” diyerek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

– Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen 12 tutuklunun, girişte iddia edile çıplak arama dayatması sonucunda, 50 kişilik İnfaz Koruma Memurlarınca, tutukluların darp edildiği iddiaları doğru mudur?

– Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevinde bu konuya ilişkin herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?

– Bahsi geçen bu şikâyetlerin yer aldığı cezaevi personelleri ile ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapıldıysa kaçına ve hangi tür işlemler yapılmıştır?

Kaplan ayrıca 4 tutuklunun açlık grevine başladığı iddialarını da gündeme getirerek, Gül’e “Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevinde açlık grevine başladığı iddia edilen 4 tutukludan haberdar mısınız? Açlık grevinin sonlandırılması ve tutukluların taleplerinin yerine getirilmesi konusunda neler yapılması planlanmıştır?” diye sordu.

CHP milletvekili İrfan Kaplan, Gazete Duvar’ın gündeme getirdiği ‘Yeni açılan Trabzon Cezaevi’nde işkence iddiası’nı Adalet Bakanı’na sordu.

(Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.