Torba yasadan büyükşehir belediye bütçelerine kısıtlama

Torba yasadan büyükşehir belediye bütçelerine kısıtlama

Ak Parti’nin çevre ile ilgili düzenlemeleri içeren torba yasa teklifinden büyükşehir belediyelerinin bütçelerine kısıtlama çıktı.

Ak Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve Türkiye Çevre Ajansını kurmayı amaçlayan 39 maddelik “Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” adıyla torba kanun Meclis’e sunuldu.

Torba yasadan, büyükşehirlerin gelirlerine kısıtlama getiriliyor. Teklifte yer alan madde ile büyükşehirlerin otoparkla ilgili olarak elde ettikleri gelirlerin büyükşehir belediyesine aktarılması uygulamasına son verilerek, tahsil edilen gelirlerin ilçe belediyelerince bölge otopark yapılması için gerekli arsa alımları ile inşasında kullanılmasını düzenleniyor.

Teklifin bu maddesi en çok CHP’li belediyeleri etkiliyor. İstanbul’da ilçe belediyelerinin 23’ü Ak Parti’de, 15’i CHP’de, 1’i MHP’de. Ankara’da ise ilçe belediyelerinin 19’u Ak Parti’de, 3’ü CHP’de, 3’ü de MHP’de.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.