'Toplumsal Cinsiyet Etki Raporu'

'Toplumsal Cinsiyet Etki Raporu'

Yerel seçimlere eş başkanlık sistemiyle girecek olan BDP Kadın Meclisi, kadınların taleplerini daha görünür kılmak için seçim beyannamesi hazırlıyor

DİYARBAKIR - BDP Kadın Meclisi, yerel seçimler için çalışmalarını özgün bir komisyon çerçevesinde örgütlüyor. Bu komisyon, adayların ön seçimle belirlenmesinin ardından düzenlediği ayrı etkinlikle BDP'nin kadın adaylarını tanıttı. Yerel seçimlere eş başkanlık sistemiyle girecek olan BDP Kadın Meclisi, seçimler için ayrı bir seçim beyannamesi de açıklayacak. İlerleyen günlerde açıklanacak Kadın Seçim Beyannamesi ile BDP, kadınların taleplerini daha görünür kılmayı amaçlıyor. 

Her belediyede bu sistem hayata geçirilecek

Seçim komisyonu bu çerçevede hazırladığı beyannamede, bir ilk olarak Toplumsal Cinsiyet Etki Raporu'nu uygulama kararı alacak. Bu kararla birlikte BDP seçimlerde kazandığı her belediyede bu sistemi hayata geçirecek. Rapor çerçevesinde hayata geçirilmesi planlanan sistem sadece kadın kitlesine hitap etmiyor. Toplumun bütününü kapsayan bir toplumsal cinsiyet eşitliği programı çıkarılacak. 

Tüm belediyelerde uygulanması zorunlu olacak

BDP'li kadınlar, "Bir proje gerçekleştirilecekse onun toplumsal cinsiyette karşılığı nedir, kadınlar tabanında karşılığı nedir, kabul görme durumu nedir?" araştırmasına girerek, bunu hayata geçirecek. Kentin tamamını ilgilendiren bir proje için de, kentin tamamında kadınlar yaşadığı için kadınların da görüşü alınacak. Bu rapor ile kadınlara daha fazla söz hakkı vermeyi planlayan BDP, dolayısıyla bütün projelerde kadın bakış açısının görünür kılınmasını esas alacak. Bunun uygulanması zor bir karar olmasına ve alt yapı gerektiren bir proje olması bakımından bunun temellerini hazırlayacak. Kadın meclisi, bu kararın tüm BDP'li belediyelerde zorunlu olmasını sağlamayı amaçlıyor.  

DİCLE MÜFTÜOĞLU - DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.