TOKİ 161 arsayı satışa çıkardı

TOKİ 161 arsayı satışa çıkardı

TOKİ 29 ildeki arsalarını satışa çıkardı. Arsalara istenen toplam bedel 962 milyon lira...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 29 ilde toplam bir milyon 593 bin 654 metrekare büyüklüğünde 161 adet arsayı satışa sunduğunu açıkladı.

TOKİ’den yapılan açıklamada, arsaların satışa çıkarıldığı iller Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kırşehir, Kocaeli, Mardin, Mersin, Muğla, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Yozgat olarak sıralandı. Şanlıurfa Eyyübiye’deki yaklaşık 9 bin 500 metrekare imarsız arsa 5 yıl süreyle kiralanacak. Muhammen bedeli yaklaşık 962 milyon TL olan arsalar ‘Açık Artırma’ yöntemiyle satılacak.

Satışa sunulan arsalardan bazılarının özellikleri:

İSTANBUL: Başakşehir Kayabaşı’nda özel sağlık, özel eğitim, İkitelli’de, Çatalca Muratbey’de, Eyüpsultan Göktürk’te, Arnavutköy Taşoluk’ta ve Sultanbeyli Battalgazi’de konut niteliğinde imarlı arsalar.

ANKARA: Gölbaşı Kızılcaşar’da villa konut,Etimesgut Yapracık’ta konut,  Çankaya Çayyolu’nda gelişme konut alanı, Mamak’ta ticaret, akaryakıt istasyonu, SincanTemelli’de konut,Beypazarı’nda konutniteliğinde imarlı arsalar.

İZMİR: Çiğli’de, Foça’da, Menderes’te konut, Urla’da çok işlevli merkez alanı niteliğinde imarlı arsalar.

ANTALYA: Kemer Çamyuva’da konut, KonyaaltıArapsuyu’nda toplu konut alanı niteliğinde imarlı arsalar.

BALIKESİR: AyvalıkKüçükköy’de konut alanı niteliğinde imarlı arsalar.

DİYARBAKIR: YenişehirÜçkuyu’da konut alanı niteliğinde imarlı arsalar.

ELAZIĞ: Merkezde konut ve ticaret alanı niteliğinde imarlı arsalar,

KOCAELİ: Dilovası’ndakonut, gelişme konut diğer tarım niteliğinde imarlı ve imarsız arsalar.

MERSİN: Erdemli’de turizm tesis, Mezitli’de konut niteliğinde imarlı arsalar.

MUĞLA: Bodrum ve Datça’da konut niteliğinde imarlı arsalar.

Müzayede 29 Ocak Salı günü saat 13.30’da TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkezinde ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek.

(DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.