TMMOB’dan Demokrasi Nöbeti’ne destek: Halk asla affetmeyecek

TMMOB’dan Demokrasi Nöbeti’ne destek: Halk asla affetmeyecek

TMMOB Demokrasi Nöbeti'ne destek verdi: Halk kayyım uygulamasını affetmeyecek.

İçişleri Bakanlığı talimatıyla Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine atanan kayyımlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti sürüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısında bulunan Lise Caddesi’nde 34’üncü gününde devam eden eylem öncesi alan, polis bariyerleriyle çevrildi. Nöbet eylemine, HDP milletvekilleri İmam Taşçıer, Semra Güzel ve Saliha Aydeniz ve görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı katıldı.

TMMOB’DAN DESTEK

Oturma eylemine katılanlar, “Kayyım gidecek biz kalacağız”, “Direne direne direnişten zafere”, “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir” sloganları attı. Eylemin bugünkü ziyaretçileri arasında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) merkez ve bağlı odaların yöneticileri yer aldı.

‘İRADEME DOKUNMA’ PANKARTINA ENGEL

Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi’nden alana kadar yürüyen TMMOB Başkanı Emin Koramaz ve yöneticiler ile polis arasında tartışma yaşandı. Grubun yürüyüşü esnasında atılan slogan, çalınan alkış ve çekilen zılgıtlara valilik yasağını gerekçe göstererek engellenmeye çalışılması üzerine TMMOB Başkanı Emin Koramaz, “Biz zaten valiliğin hukuksuz talimatlarına karşı yürüyoruz” dedi. Engellemeye rağmen grup, “İrademe Dokunma” yazılı pankart açarak alana alkış ve sloganlar eşliğinde eyleme geldi.

‘KARDEŞLİĞE DE ZARAR VERDİLER’

Demokrasi Nöbeti’nde konuşan Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, 34 gündür devam eden direnişe dikkat çekerek, Kürtlerin tarihinde direnişin eksik olmadığı ve bugün de kayyımlara karşı direniş sergilediğini söyledi.

KAR-DEF yöneticisi Savaş Erdoğan ise, atanan kayyım ile demokrasiye darbe vuranların kardeşliğe de zarar verdiğini ve bundan kaynaklı AK Parti’nin Ankara, İstanbul ve Adana’yı kaybettiğini söyledi.

‘HALK BUNU AFFETMEYECEK’

TMMOB Başkanı Emin Koramaz da, görevden alınan eşbaşkanlar ile dayanışma içinde olacaklarını belirterek, “Siyasi karar alarak kayyım atayanlar, seçim öncesi kayyım tehdidinde bulunmuştu. Bu demokrasi tarihine vurulmuş bir darbedir. Bu halk bunu asla affetmeyecektir. Bu halk buna karşı direniyor. 31 Mart’ta bu direniş görüldü. Bu tek adam uygulamalarına bu halk izin vermeyecektir” dedi. Koramaz, yıllardan beridir demokrasi için gösterdikleri direnişi, kayyım atamalarına karşı da vereceklerini söyledi.

ELÇİ İÇİN KARANFİL BIRAKTI

HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş hakkında dün verilen tutuklama kararına ilişkin HDP Diyarbakır İl Örgütü tarafından da bir açıklama yapıldı. Açıklamayı okuyan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, dün alınan mahkeme kararının 4 Kasım’daki ‘siyasi darbenin devamı’ olduğunu söyledi.

TMMOB DÖRT AYAKLI MİNARE’YE YÜRÜDÜ

Açıklamanın ardından TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve beraberindekiler, Lise Caddesi’nden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare’ye yürüdü. Yürüyüş sırasında polis yoğun önlemler aldı.

Koramaz, Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare’ye yürüdü ve buraya karanfiller bıraktı. Türkiye’de barış istemenin bir bedeli olduğunu belirten Koramaz, barış isteyen akademisyenlerin ve meslek odaları yöneticilerinin tutuklandığını, Tahir Elçi’nin ise barış istemenin bedelini yaşamıyla ödediğini söyledi. Tahir Elçi’nin insan hakları savunucusu ve çalışmalarıyla ilham kaynağı olduğunu dile getiren Koramaz, “Tahir Elçi, burada vurulurken elinde tutuğu yazıda ‘İnsanlığın tarihine sahip çık’ yazıyordu. İnsanlığın bizlere bıraktığı en büyük miras barıştır. Barışa sahip çıkmak, kültüre, tarihe, insana, yaşama sahip çıkmaktır” dedi. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.