TMMOB: Siyasetçiler serbest bırakılsın

TMMOB: Siyasetçiler serbest bırakılsın

TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve HDP’li Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülerek tutuklanmasına tepki göstererek, siyasetçilerin serbest bırakılmasını istedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Van İl Koordinasyon Kurulu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkâri Milletvekili Leyla Güven ve Diyarbakır milletvekili Musa Farisoğullar’nın vekilliklerinin düşürülerek tutuklanmasına yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi.  

TMMOB Van İl Koordinasyonu adına açıklama yapan İsmet Bilmez, halkın seçilmişlerine yönelik iktidar tarafından keyfi aralıklarla darbe yapıldığını belirtti.

‘SİYASETÇİLER SERBEST BIRAKILMALI’

Bilmez, vekillerin tutuklanmasının demokrasi ve hukuk devletiyle bağdaşmayan bir karar olduğunu belirterek,  “Bu karanlık uygulamalar hukukla alakası olmayan siyasi kararlardır. Siyasi iktidarı bu faşizan anlayışa bir son vermeye, yurttaşların özgür seçimlerine ve sandık iradesine saygılı olmaya çağırıyoruz. Hukuk dışı yollarla, baskı ve zor yöntemleriyle muhalif siyasetçileri etkisizleştirme anlayışı terk edilmelidir. Siyasi gerekçelerle hukuksuz biçimde cezaevinde tutulan tüm siyasetçiler serbest bırakılmalıdır” dedi.

‘SİYASİ DARBELER SON BULMALI’

Kadın örgütlerine dönük başlatılan gözaltı operasyonlarının bir an önce son bulması çağrısında da bulunan Bilmez, kadınların demokratik hak arayışındaki kazanımlarına yapılan yönelimin de hukuki olmadığına dikkat çekti. Bilmez devamla, “Seçme ve seçilme hakkının halkın elinden alınması, demokratik ve hukuki süreçlerin siyasi müdahaleler ile engellenmesi; toplumsal hukuk mücadelesi ve toplumsal barış çabalarının geriletilmesine neden olduğu açıktır. Siyasi iktidarın bu fırsatçı, antidemokratik ve hukuksuz uygulamalarını kınıyoruz. Halkın iradesini hedef alan tüm siyasi darbelerin artık son bulmasına yönelik çağrımızı yineliyoruz” diye konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.