TMMOB Hakkari İl Koordinasyon Kurulundan Newroz mesajı

TMMOB Hakkari İl Koordinasyon Kurulundan Newroz mesajı

TMMOB Hakkari İl Koordinasyon Kurulu tarafından Newroz mesajı paylaşıldı.

TMMOB Hakkari İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Evin Gezer tarafından yazılı olarak paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi: 

"Newroz, Kürt halkının binlerce yılık özgürlük ve barış özlemlerinin açığa çıktığı, direniş ve dayanışma ruhunun milyonlar halinde alanlara aktığı, doğanın ve tarihin akışının değiştiği günün adıdır. Yüzlerce yıldır sistematik şiddetin, göçertmenin, kültürel ve fiziksel kırımın karşısına güçlü bir diriliş ve direniş ruhunu ortaya çıkaran Kürt halkı, direniş tarihi boyunca kendi bağırdan binlerce Kawa çıkarmıştır. Newroz hem yenilenmenin hem dirilmenin, hem de arınmanın sembolüdür. 2022 Newroz'u bu ruha uygun bir temelde kutlanacaktır.

Newroz’da Amed’ten Mahabad’a, Kobanê’den Hewlêr’e kadar geniş bir özgürlük ve eşitlik halayına duracak olan Kürt halkı, baskının, zulmün, yok saymanın karşısında yeniden ve inatla özgürlüğü, eşitliği ve onurlu bir yaşamı haykıracaktır. Savaş baronlarının dünyayı yeniden bir bölgesel/küresel savaşa sürüklemeye kalkıştığı bu günlerde, yoksulluğun ve zulmün gölgesinde kutlanacak olan bu Newroz,aynı zamanda inkâra, zindanlardaki sistematik işkenceye, tecride, Şengal ve Maxmûr saldırılarına karşı itirazların yükseldiği bir Newroz olacaktır. Newroz Pîroz Be!"

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.