TKP: Maçoğlu Ovacık'ı Tunceli geneline yayacak

TKP: Maçoğlu Ovacık'ı Tunceli geneline yayacak

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Maçoğlu Tunceli'de geniş bir halk ve demokratik kitle örgütlerinin yaptığı ittifak sonucu TKP listesinden aday olarak çıkacak.

Dersim’de Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) adayı olarak TKP listelerinden aday gösterilen Mehmet Maçoğlu hakkında açıklama yapan Genel Sekreter Kemal Okuyan, “Maçoğlu, bu koşullarla, bu düzenle ve bu yasalarla halkçı bir belediyecilik yapılacağını gösterdi” dedi.

TKP olarak 31 Mart yerel seçimlerinde her yerde aday göstereceklerini belirten Okuyan, “CHP ve HDP’nin terk ettiği sol siyasetteki boşluğu doldurmak adına” bu yönde karar aldıklarını ifade etti. Şimdiki sistemin devam etmesi için uğraşan hiçbir siyasi parti ile işbirliği yapmayacaklarını belirten Okuyan, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada Dersim’de aday gösterdikleri Fatih Mehmet Maçoğlu için de şunları söyledi, “Ovacık küçük bir yerleşimdir. Ama Maçoğlu, bu koşullarla, bu düzenle ve bu yasalarla halkçı bir belediyecilik yapılacağını gösterdi. Şimdi bunu genişleterek Tunceli’nin tümüne taşıyacaklar. Tunceli’de geniş bir halk ve demokratik kitle örgütlerinin yaptığı ittifak sonucu TKP listesinden aday olarak çıkacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.