TKP: 23 Haziran'da sandığa gitmeyeceğiz

TKP: 23 Haziran'da sandığa gitmeyeceğiz

Türkiye Komünist Partisi, yaptığı basın açıklamasında 23 Haziran seçimlerinde sandığa gitmeyeceklerini açıkladı. Kararın boykot değil, 'siyasi bir tutum' olduğu belirtildi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeyeceklerini duyurdu. Partiden yapılan açıklamada “Bu bir boykot çağrısı değil, bir siyasi tutumdur” ifadeleri kullanıldı.

31 Mart seçimlerinin ardından Ekrem İmamoğlu’nun seçilmiş belediye başkanı olduğunu söyleyen parti, kazanan aday ve onu destekleyen siyasi ittifakın seçimlere katılma kararı almasının etkili bir boykotu fiilen olanaksızlaştırdığını belirtti. Açıklamada “Asıl sorun, genel oy hakkının açıkça gaspıdır ve bu hırsızlık ne yazık ki kabullenilmiştir” ifadesine yer verildi.

TKP, 31 Mart seçimlerinde Zehra Güner Karaoğlu’nu aday göstermiş ve seçimin yenilenme kararının ardından adayını çektiğini açıklamıştı. Partinin 7 Mayıs 2019’da yaptığı açıklamada ‘etkisiz bir boykot girişiminin iktidarın yararına olacağı ve nihai kararımızı ileride verileceği’ belirtilmişti. TKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zehra Güner Karaoğlu 31 Mart seçimlerinde 10 bin 492 oy almıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum