TKDF'den YSK'ya çağrı! Somut delillerle hareket edin

TKDF'den YSK'ya çağrı! Somut delillerle hareket edin

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'dan YSK açıklaması: Somut delillerle hareket edin.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü yerel seçimlerin ardından yapılan itiraz süreçlerine ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

AK Parti’nin İstanbul’da geçersiz oyların tekrar sayımının delilsiz talep edildiğini belirten Güllü açıklamasında, “Oyların sayılması süreci YSK’nın elinde hiçbir delil olmadan başlatıldı. Yüksek Seçim Kurulu hem kanuna hem de kendi içtihatlarına uygun ve şeffaf davranmak, soyut kavramlar üzerinden karar vermeyi bırakmak ve hukuka uygun bicimde somut delillerle hareket etmek zorundadır” ifadelerine yer verdi.

‘SÜREÇ TOPLUMSAL BARIŞLA SONUÇLANMALI’

Güllü’nün açıklamasının satır başları şu şekilde:

Seçme hakkı anayasal bir haktır. Bu hakkın anlamına uygun biçimde bu süreç bir an önce toplumsal barış içinde sonuçlanmalı, halkın iradesine saygı gösterilmelidir. Bu seçimin sağlıklı bir şekilde sonuçlanması Türkiye demokrasisi için hayatidir. Tek bir vatandaşın dahi bu sürecin neticesinde demokrasiye ve adalete olan inancı daha fazla zedelenmemelidir.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu olarak bu süreci, demokrasiye sahip çıkmış, uzlaşarak özgüven kazanmış bir ülkenin vatandaşları olarak tamamlama umuduyla tüm devlet kurumlarını hak ve hukukun üstünlüğünü gözetecek sorumlulukta davranmaya çağırıyoruz. (DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.