TİM: İhracat mayısta yüzde 12 arttı

TİM: İhracat mayısta yüzde 12 arttı

TİM verilerine göre mayıs ayında ihracat yüzde 12,2'lik artışla 14 milyar dolara yükseldi.TÜİK'in dün açıkladığı rakamlara göre ise nisan ayında ihracat yüzde 7,8 artarken, ithalat yüzde 15,6'lık artış göstermiş ve dış ticaret açığı yüzde 35,6'yı bulmuştu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) mayıs ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre mayıs ihracatı yüzde 12.2 artışla 14 milyar dolar oldu. Yılın ilk 5 ayında ihracat yüzde 9,3 artışla 69 milyar dolara çıkarken, son 12 ayda ise bir önceki yıla göre yüzde 10,1 artışla 161,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Miktar bazında ihracat ise mayısta yüzde 3,8 artarak 10,5 milyon ton oldu.

Nisan ayında da ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artarak 13 milyar 549 milyon dolara yükselmişti.

Haziranda yapılacak TİM Genel Kurulu nedeniyle ihracat rakamlarını Başkan sıfatıyla son kez açıklayan Mehmet Büyükekşi “Son açıklamamızın bir rekor olması bizleri gururlandırıyor. Seçimlerin ardından yeni hükümetimiz kurulacak. Merkez Bankamızın da alacağı önlemlerle kurlarda yaşanan bu yüksek oynaklık sona erecek.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.