Ticaret Bakanlığı'ndan 5 ilde hal denetimi

Ticaret Bakanlığı'ndan 5 ilde hal denetimi

Ticaret Bakanlığı, 5 ilde hal denetimler yaptı. Denetimlerle ilgili açıklamada, "Normalin üzerinde fiyat artışları gözlemlenen uygulamalarla ilgili idari işlemler başlatılıyor" denildi.

Ticaret Bakanlığı, 5 ilde eş zamanlı olarak hal denetimleri gerçekleştirdi. Yapılan denetimler kapsamında normalin üzerinde fiyat artışı gözlemlenen uygulamalara ilişkin idari işlem başlatıldı.

Ticaret Bakanlığı “arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti” amacıyla denetimler yaptı. Bakanlık Ankara, Adana, İstanbul, Mersin ve Antalya’da hallere yönelik eş zamanlı denetim gerçekleştirildi.

Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket edenleri tespit etmek amacıyla düzenlenen denetime ilişkin açıklama yapıldı. Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ticaret Müfettişleri ile İl Ticaret Müdürlükleri koordinasyonunda gerçekleştirilen denetimlerde sebze ve meyve ürün fiyatları mercek altına alındı. Yapılan denetimler neticesinde normalin üzerinde fiyat artışları gözlemlenen uygulamalarla ilgili idari işlemler başlatılıyor. Öte yandan Ticaret Bakanlığı, sebze-meyve fiyatlarındaki aşırı fiyat oluşumlarına karşın 81 il valiliğine talimat göndererek, denetimlerin kapsamını genişletmişti.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.