THY uçağı türbülansa girdi: 30 yaralı

THY uçağı türbülansa girdi: 30 yaralı

Türk Hava Yolları’nın (THY), İstanbul-New York seferini yapan uçağı, inişe geçmeye kısa süre kalan türbülansa girdi. 28'i yolcu 30 kişi yaralandı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-New York seferini yapan yolcu uçağı, New York havalimanına yaklaştığı sırada türbülansa girdi. 30 kişi yaralandı, iniş yapan uçaktakiler hastaneye kaldırıldı. Uçak yapılan teknik kontrollerin ardından New York-İstanbul seferini yapmak üzere yeniden havalandı.

Edinilen bilgiye göre THY’nin TK-01 sefer sayılı İstanbul – New York seferini yapan TC-JJG kuyruk tescilli uçağı, 326 yolcusuyla New York Havalimanı’na iniş yapmak üzere alçalmaya başladı. Bu sırada türbülansa girerken uçakta büyük panik yaşandı. Bir süre sonra türbülanstan kurtulan THY uçağı daha sonra havalimanına inişini gerçekleşti. Ancak, 28 yolcu ve 2 kabin ekibi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralı kabin görevlilerinden birinin bacağının kırıldığı, yaralanmaların geri kalanının kesik ve morluklar olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan THY Basın Müşavirliği, “Uçuş ve yolcu güvenliğini her zaman ön planda tutan Türk Hava Yolları, yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü duymaktadır. Yolcularımızın ve ekibimizin sağlık durumu yakından takip edilmektedir” dedi.

Uçak olaydan sonra teknik bakıma alındı. Yapılan incelemeler sonucunda bir aksaklık görülmedi ve THY uçağı İstanbul seferini yapmak üzere havalandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.