THK'ye kayyım atandı

THK'ye kayyım atandı

Türk Hava Kurumu'na (THK) kayyım atandı. Kayyım olarak, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı görev yapacak.

Hükümetle yaşanan tartışmaların ardından Türk Hava Kurumu’na yönelik ‘beklenen’ adım geldi. Kuruma, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ile Adnan Zengin ve Abdulah Kaya kayyım olarak atandı.

THK, orman yangınları sırasında tartışmaların odağına çekilmişti. Yangınlara neden yangın söndürme uçaklarıyla müdahale edilmediği eleştirileri üzerine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “THK’nın uçaklarının üçü arızalı, üçünün de motoru simsiyah, yağ akıtıyor. Orman personelimiz bu uçaklara binmek istemiyor, çünkü emniyetli bulmuyor. 1960 küsur model uçaklar” demişti.

THK yetkilileri ise ellerinde altı tane CL-215 tipi yangın söndürme uçağı olduğunu fakat bakanlık söz konusu ihaleyi kendilerine vermediği için bu uçakları kullanamadıklarını söylemiş ve eklemişti: “Sözleşmemiz her sene yenileniyordu. Bu sene yetersiz olduğumuz iddia edilerek yenilenmedi. İhaleyi başka bir firmaya verdiler ama o firmanın elinde yangın söndürme uçağı yok. Uçaklarımız ne bozuk ne eski ne de yağ akıtıyor…”

KARŞILIKLI SUÇLAMA

THK eski yönetimi ile yeni yönetim arasında da tartışma yaşanmıştı.

THK Genel Başkanı ve THK Vakfı Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, kendisine kumpas kurulduğunu belirtip eski yönetimi usulsüzlükle suçlayıp şikayetçi olmuştu. THK eski Başkanı ise kendisine iftira atıldığını belirtip dava açacağını belirtmişti. Karşılıklı suçlamaların ardından Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, THK’ya yönetimine kayyım atadı.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Geçen aylarda kurumla ilgili geçmişe yönelik soruşturma da başlatılmıştı. THK’den yapılan açıklamada, geçmişten gelen 1 milyar 4 milyon lira borç olduğu ifade edilerek, “Uluslararası bağımsız denetim kurumunun yaptığı çalışmalar sonucu THK’nın tüm şirketlerinin iflasta olduğu, tüm mallarının hacizli olduğu tespit edilmiş, idari ve adli kovuşturmayı gerektiren onlarca dosya ortaya çıkarılmıştır” denilmişti.

Bunun üzerine Vakıfbank’la borçlar yapılandırılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.