The Guardian yazarına sokak ortasında saldırı

The Guardian yazarına sokak ortasında saldırı

Brexit sürecinde faşistlerin yükselişe geçtiği İngiltere'de, İşçi Partisi'ne yakınlığı ve özgürlükçü görüşleri ile tanınan gazeteci Owen Jones saldırıya uğradı.

İngiliz gazetesi The Guardian’ın yazarlarından ve ülkede sol aktivizmin en tanınmış simalarından biri olan gazeteci Owen Jones Londra’da saldırıya uğradı. Jones’un 35’inci doğumgününü kutladıktan sonra arkadaşlarıyla bir bardan çıktığı sırada, dört faşist saldırgan tarafından dövüldüğü belirtildi.

“Planlı bir saldırı olduğu belliydi ve hedefleri bendim” diyen Jones, arkadaşlarıyla vedalaştığı sırada yanlarına yaklaşan dört kişinin kendisine tekme atıp yere düşürdüğünü, yerde başına ve sırtına tekme atmaya devam ettiklerini anlattı. Jones, bu sırada kendisini kurtarmaya çalışan arkadaşlarının da dayak yediğini söyledi.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM’

İşçi Partisi’ne yakınlığı, Brexit’e karşıtlığı ve özgürlükçü görüşleri ile tanınan Jones, son dönemde tehditler aldığını ve polise başvurduğunu da anlattı. Jones, The Guardian’a demecinde “Geçtiğimiz yıl sokakta sık sık aşırı sağcılar tarafından hedef alındım. Fiziksel saldırıya ve homofobik saldırılara maruz kaldım. Bir aşırı sağcı fotoğraflarımı çekti, internette tehdit içerikli mesajlar ve bir video paylaştı. Bu saldırıların yanı sıra artan şiddet ve ölüm tehditleri nedeniyle polise başvurdum” dedi.

‘ANA AKIM SİYASETÇİLER CESARETLENDİRİYOR’

Jones saldırıdan, “giderek daha fazla şiddete başvuran, azınlıkları ve solcuları hedef alan, cesaretlenmiş bir aşırı sağın yükselişini” sorumlu tuttu. İngiliz gazeteci, “[Bu kişiler] Ana akım siyasetçiler ve anaakım medyanın rahatsız edici derecede büyük bir bölümü tarafından radikalleştiriliyor” diye konuştu.

THE GUARDIAN: DEMOKRATİK TOPLUMLARDA GAZETECİLER HEDEF ALINMAZ

The Guardian gazetesi saldırıyı “Gazetecilere veya aktivistlere yönelik şiddet içerikli eylemlere demokratik toplumlarda yer yoktur” açıklamasıyla kınadı.

CORBYN: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ HEDEF ALINDI

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn de Jones’a bir dayanışma mesajı göndererek, “Owen bu saldırının siyasi olduğuna inanıyor ve biz de, ülkemizde aşırı sağın yükselişte olduğunu biliyoruz. Bir gazeteciye yönelik saldırı, ifade özgürlüğüne ve temel değerlerimize yönelik bir saldırıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.