TGS'den Hürriyet çağrısı: Mücadeleye devam

TGS'den Hürriyet çağrısı: Mücadeleye devam

Hürriyet gazetesinden sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan gazeteciler, TGS'de basın toplantısı düzenledi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Hürriyet gazetesindeki 45 üyelerinin işten çıkartılmasının, sendikaya ve gazetecilere yönelik bir operasyon olduğunu söyledi.

Gazetecilerin, işlerinin başındayken evlerine gelen tebligatla durumdan haberdar olduklarını hatırlatan Durmuş “Askerlik ve doğum iznindeki üyelerimiz dahi toplu işten çıkarma kapsamına alındı. Bizim mücadelemiz, annesinin işsiz kaldığı gün dünyaya gelen bebeğin daha iyi bir dünya yaşaması içindir. Aralarında genel eğitim sekreterimiz ve İstanbul şube başkanımızın da olduğu 45 gazetecinin ortak noktası, TGS üyesi olmalarıdır. Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Bu hakkı gaspedenler anayasayı çiğnemektedir. Buradan, Demirören yöneticileri hakkında işlem yapmak üzere savcıları göreve çağırıyoruz. Arkadaşlarımızın işe dönüşünün sağlanması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Hürriyet yönetimini sendika hakkına saygı duymaya çağırıyoruz” dedi.

TURHAN: SENDİKA HAKTIR

Sendikaya üye olduğu için işten çıkartılan Hürriyet gazetesi ekonomi editörlerinden Şebnem Turhan ise bu yıl da başka hiçbir hakları olmadan tek haneli maaş zammına mahkum edildiklerini hatırlatarak, sürece ilişkin şunları söyledi: “Ne yaparsak yapalım çalışanların tek başına hiçbir şey yapamayacağını bir kez daha anladık ve sendikalı olduk. Toplu sözleşme yapmak istiyoruz çünkü doğru haklarımızı doğru zamanda almak istiyoruz. Daha önce olduğu gibi ocakta maaş zammına kavuşmak istiyoruz. Bu amaçla sendikal mücadelede çok güzel bir noktaya geldik. Sendika haktır, mücadelemiz devam edecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.