TGS: Resmi ilan hakkı keyfiyete bağlanamaz

TGS: Resmi ilan hakkı keyfiyete bağlanamaz

Basın İlan Kurumu Yönetmeliğinin değiştirilerek resmi ilan verme hakkının keyfiyete bağlanmasını kınayan TGS, yönetmeliğin iptalini istedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Basın İlan Kurumu yönetmeliğinin değiştirilerek resmi ilan verme hakkının keyfiyete bağlanmasını yaptığı yazılı açıklama ile kınadı. Gazetelerin içeriğine müdahale anlamına gelecek olan bu değişiklik ile tek tip gazeteciliğin yaratılmak istendiği belirtilen açıklamada, "Gazete patronlarına 'bu muhabiri işten at yoksa resmi ilanı keserim' tehdidi yasalara aykırıdır" denildi. 

'Ekonomik olarak yıpratılmak isteniyor' 

Yapılan değişiklikle birçok gazetenin resmi ilanının kesileceği anlamına geldiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: "Basın özgürlüğünün bu kadar ayaklar altına alındığı, yazan, laf söyleyen neredeyse her gazeteci hakkında davaların açıldığı bir dönemde böyle bir değişikliğin yapılmasıyla ne hedeflendiği çok açıktır. Birçok muhalif medya kurumunu OHAL KHK'leriyle kapatarak halkın haber alma hakkını gasp eden AKP hükümeti, bu yönetmelik değişikliğiyle kapatılmayan kurumları da ekonomik olarak yıpratarak tüm farklı sesleri susturma amacını taşımaktadır. Bu değişikliğin temelinde iktidara muhalif olan her gazetenin resmi ilan hakkının gasp edilerek yandaşa aktarılması yatmaktadır." 

'Yönetmelik iptal edilsin' 

"Devletin kaynaklarının tek bir kesime aktarılması medyayı güçlendirmeyecek, basın özgürlüğünü tamamen ortadan kaldıracaktır" denilen açıklamada, Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin eşitlik ilkesine aykırı olduğu ve bir an önce iptal edilmesi istenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.