TFF: maçlara sınırlı sayıda seyirci alınacak

TFF: maçlara sınırlı sayıda seyirci alınacak

TFF, maçlara tribün kapasitesinin yüzde 30'u kadar seyirci alınmasına karar verdi. Uygulama ekim ayından itibaren geçerli olacak. TFF, Süper Lig ekiplerinin yer alacağı "B Takımlar Ligi" kurulacağını da açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu toplantısı bugün Riva’da yapıldı. Toplantıda korona virüsü (Covid-19) salgınında sonra seyircisiz oynanan maçlara, ekim ayından itibaren sınırlı sayıda seyirci alınmasına karar verildi.

TFF’den yapılan açıklamada, “Bu kapsamda; TFF Sağlık Kurulu’nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla müsabakalara tribün kapasitesinin yüzde 30’u kadar seyirci alınacak olup locaların kullanımı da serbest bırakılacaktır” denildi.

Karara göre, statlara girişlerde ateş ölçümü yapılacak. Seyircilerin tribünlerde sosyal mesafeye uyması ve maske takması da zorunlu olacak. Açıklamada, seyirci alınması ile ilgili tüm detayların daha sonra duyurulacağı belirtildi.

B TAKIMLAR LİGİ KURULUYOR

TFF Yönetim Kurulu toplantısında, Süper Lig takımlarının katılacağı “B Takımlar Ligi” kurulması da kararlaştırıldı.

Açıklamada, “Profesyonel statüde düzenlenecek ve Süper Lig takımlarının yer alacağı B Takımlar Ligi’ne katılım zorunlu değil isteğe bağlı olacak. Bu ligde belirli kriterlerle Süper Lig kulüplerinin yerli ve yabancı futbolcuların yanı sıra genç oyuncuları forma giyebilecek” ifadelerine yer verildi.

Ligde şampiyon olan takıma 5 milyon lira, ikinciye 3 milyon lira, üçüncüye 2 milyon lira ödül verilecek.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.