'Temmuz ayında 9 kadın katledildi'

'Temmuz ayında 9 kadın katledildi'

Bianet'in, gazete, haber siteleri ve ajanslardan derlediği verilere göre Temmuz ayında erkekler tarafından 9 kadın katledildi.

İSTANBUL  - Verilere göre 20 kadın ve çocuk tecavüze maruz kalırken, 10 kadına şiddet uygulandı, 19 kadın ve çocuğa ise cinsel saldırıda bulunuldu.

Bianet'in, ulusal ve yerel gazete, haber siteleri ve ajanslardan derlediği bilgilere göre Temmuz ayında erkekler tarafından, 9 kadın katledilirken, 20 kadın ve çocuğa tecavüz edildi.
Verilerde 10 kadına şiddet uygulandığı,19 kadın ve çocuğa ise cinsel saldırıda bulunulduğu belirtildi. Temmuz ayı içerisinde katledilen 9 kadından 3'ünün şiddet yönelimine karşı hukuki işlem başlatmalarına rağmen katledildiği belirtilirken, tecavüzlerin ise yüzde 50'sinin kadınların evinde, yüzde 55'inin ise tanıdıkları erkekler tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi. 2013 yılı başlangıcından Temmuz ayına kadar ise toplam 97 kadın katledildiği, 97 kadının tecavüze uğradığı, 127 kadın ise erkekler tarafından yaralandığı ve 110 kadın cinsel tacize maruz kaldığı belirtildi.

Temmuz ayındaki 9 cinayetin 8 ayrı ilde gerçekleştirildiğini belirtilirken, 3 kadının eşleri tarafından öldürüldüğü ve çeşitli dönemlerde hukuki işlemler başlattığı ya da şikayetçi olduğuna dikkat çekildi. Temmuz ayındaki cinayet, şiddet, tecavüz olaylarının en çok yaşandığı bölgenin ise Marmara ve İç Anadolu'da meydana geldiği kaydedildi.

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.