Temelli'den İstanbullu seçmene: Öncelik sandığa gitmek

Temelli'den İstanbullu seçmene: Öncelik sandığa gitmek

Partisinin iftar yemeğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İstanbul seçimleri için “Öncelik sandığa gitmek” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, açlık grevleri döneminde cezaevlerinin önünde “Nöbet Eylemi” gerçekleştiren Beyaz Tülbentli annelerle Okmeydanı’nda düzenledikleri iftar yemeğinde bir araya geldi. Anneler iftarı, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlarıyla birlikte açtı.

‘ÖNCELİK SANDIĞA GİTMEK’

Ramazan Bayramı’nın Ortadoğu halklarına barış ve huzur getirmesini dileyen Temelli, “Tecridin kırılması barış için önemli bir adımdı. Barış ve demokrasinin sesi, Sayın Öcalan’ın sesi yine halklarla buluştu. Sayın Öcalan, demokratik müzakere ve demokratik siyaset için önemli mesajlar verdi” diye konuştu.  23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerine dikkat çeken Temelli, sandıktan çıkacak sonuçtan çok sandığa gitmenin ve sonrasının demokratik siyaset için daha önemli olduğunu vurgulayarak, “HDP, tüm ezilenlerin, tüm mazlumların sesi olmaya devam edecek” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.