Temelli: Yüzlerce insan kritik aşamada

Temelli: Yüzlerce insan kritik aşamada

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli: “150 gündür bu ses dünyayı kapladı ama adalet bakanlığı ısrarla duymak istemedi; 7 genç yaşamını yitirdi, yüzlerce insan kritik aşamada."

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 150’nci gününe ulaşan açlık grevi eylemi ve cezaevlerinde bu nedenle yaşanan ölümlere dair Adalet Bakanlığı’nın sessiz kalmasına sosyal medya adresi Twitter’dan tepki gösterdi.

Temelli, partilerinin resmi Twitter hesabından yapılan “#LeylaGüven150gün’dür tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde. AKP iktidarı 150 gündür sessiz. Bir kez daha söylüyoruz, tecrit bir insanlık suçudur. Leyla Güven’in hukuki ve insani talebi talebimizdir. Hükümet bu meşru ve haklı talebi bir an önce yerine getirmelidir” paylaşımını alıntıladığı tweet’inde şunları yazdı:

“150 gündür bu ses dünyayı kapladı ama adalet bakanlığı ısrarla duymak istemedi; 7 genç yaşamını yitirdi, yüzlerce insan kritik aşamada. #LeylaGüven150gün”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum