Temelli: Soylu ile valinin iki farklı açıklaması var

Temelli: Soylu ile valinin iki farklı açıklaması var

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Bu hediyeyi aldınız mı, almadınız mı?" diye sordu. Temelli, "İçişleri Bakanı'na çağrım, acilen valiyi arasın. Bir karar versinler. Ortada farklı iki açıklama ile karşı karşıyayız" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kayım atanan Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın, belediye bütçesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara 600 bin lira tutarında hediye alındığı iddiasıyla ilgili açıklamalarının çelişkili olduğunu söyledi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB temsilcilerinden oluşan heyet, üç büyükşehir belediyesine kayyım atanması dolayısıyla HDP’ye destek ziyaretinde bulundu. Heyeti, HDP Genel Merkezi’nde Eş Genel Başkanlar Sezai Temelli, Nazmi Gür, TBMM Başkanvekili Mithat Sancar ve Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ağırladı. Temelli, görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 31 Mart seçimlerinden önce Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da aralarında bulunduğu bazı isimlere gümüş takı ve benzeri eşyaları hediye ettiğine ilişkin faturaların ortaya çıkmasının hatırlatılması üzerine Temelli, “Belgeler ortada. Sayıştay zaten özellikle kayyımların yolsuzluğunu ortaya koymuştur. Bunun denetimini yapmayan bir İçişleri Bakanlığı var. Belgeleri müfettişlerle de paylaşacağız. Ortada yanıt arayan bir soru var: Bu hediyeyi aldınız mı, almadınız mı? Yok ben almadım diyorsa İçişleri Bakanı, acilen valiyi görevden alması lazım. Vali ben her gelene hediye verdim diyor. İçişleri Bakanı’na çağrım, acilen valiyi arasın. Bir karar versinler. Ortada farklı iki açıklama ile karşı karşıyayız.”

TÜRK, MIZRAKLI VE ÖZGÖKÇE HDP GENEL MERKEZİ’NDE

Bir gazeteci, görevden uzaklaştırılan Ahmet Türk, Selçuk Mızraklı ve Bedia Özgökçe’nin HDP Genel Merkezi’ne gelmelerinin sebebinin sorulması üzerine Temelli, bu gelişin nedeninin Avrupa delegasyonuyla planlanan programdan kaynaklandığını, Türk, Mızraklı ve Özgökçe’nin başka programlarının da olacağını ifade etti. Bir başka gazetecinin, HDP olarak muhalefet ya da diğer sendikalarla görüşmelerinin olup olmayacağı yönündeki sorusuna Temelli, “Bugün Saadet Partisi’yle de bir araya geleceğiz” yanıtını verdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.