Temelli: Sizin niyetinizi Afrin'den biliyoruz

Temelli: Sizin niyetinizi Afrin'den biliyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye'nin olası Suriye harekatını "işgal operasyonu" olarak yorumladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli olası Suriye harekatını eleştirdi. Temelli, “İşgal niyetiniz yoksa bu hazırlıklar nedir? Biz sizin niyetinizi Afrin’den biliyoruz” dedi.

HDP’nin meclis grup toplantısında konuşan Temelli’nin söylediklerinden satır başları şöyle:

‘DAEŞ’İ ÖFKELİ ÇOCUKLAR OLARAK DAYATTILAR’

“Bu savaşın tek nedeni var; iktidarlarının ömrünü uzatmak. Uluslararası toplum nezdinde hiçbir kabul edilirliği olmayan bu savaş girişiminin, bu işgal operasyonunun durdurulmasını istiyoruz.

İşgal niyetiniz yoksa eğer, ki biz sizin niyetinizi çok iyi biliyoruz, Bu hazırlıklar nedir? Biz sizin niyetinizi Afrin’den biliyoruz. İşgal niyetiniz yok; Afrin’e kaymakam atıyorsunuz, fakülte açıyorsunuz! Aynı şeyi şimdi Kuzey ve Doğu Suriye için tasarlıyorlar. Bu denli vicdansız bir iktidar var karşımızda. 101 insanın öldüğü yeren kendine oy devşirme peşinde olanlar var. Bu DAEŞ canilerini bize öfkeli çocuklar olarak dayattılar.”

ÜLKEMİZİ RİSKE ATACAKLAR: Afrin’de bugün esen terör ne olacak? Soruyoruz. Suriye’ye girerek daha çok sorunu büyütüyorsunuz ve eğer bir akılsızlık daha yaparsanız inanın çok daha büyük sorunlar olacak. Peki çözüm ne? Barışacağız. Kürtlerle barışacağız ve toplumsal barış için çabalayacağız. Kimsenin toprağında gözümüz yok tamam ama bu yeterli değil. Toprak bütünlüğü deyip işgal operasyonları yapanlar ülkemizi riske atacaklar. Bu savaş politikaları hayatın her alanında yıkım getirmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi bir zam sistemidir. Sürekli zam yaparak Saray’ın finansmanı peşinde.

KAYYIM SUÇTUR: Meclis’e gelen tezkere bir samimiyet testidir. Demokrasiden yana mısınız savaştan yana mısınız, barıştan yana mısınız felaketten yana mısınız? 20 yıldır meclise tezkereler geliyor. 20 yıl sonunda tezkereler ülkeyi nereye sürükledi? 19 Ekim’de iki aylık süre doldu. 2 ayda görevden alınmaları bile başlı başına skandal. Çünkü bir soruşturmaya uğramamışlar. Kayyım sistemi aslında bir suç mekanizmasıdır. Vali yardımcısı kürsüyü ele geçirdi. Oylama yaptırmadılar. Bu kala lekeden bir an önce kurtulmalıyız. Bu kayyım rejimine son vermelisiniz. Evlatlarımız savaşta ölmesin diyen anneler burada. Meclis’te barışın sesini yükseltmeye devam edecekler. Ne kadar engellemeye çalışsalar da barışın sesini engelleyemeyecekler.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.