Temelli Şemdinli'de konuştu: Katliamın sorumlusu iktidardır

Temelli Şemdinli'de konuştu: Katliamın sorumlusu iktidardır

Partisinin Şemdinli kongresinde konuşan HDP Milletvekili Sezai Temelli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “iki aile arasındaki husumet” sözlerine tepki göstererek, “Tüm bu katliamların sorumlusu siyasi iktidar ve çözümsüzlük politikalarıdır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şemdinli İlçe Örgütü’nün 4. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Kongreye, HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, Hakkari Milletvekili Sait Dede, PM üyeleri, Barış Anneleri Meclisi ve görevden alınarak yerlerine kayyım atanan belediye eşbaşkanları katıldı.

Kongre salonuna, "Deniz Poyraz ölümsüzdür", "İnfaza, istismara, kayyıma karşı biz varız”, “Kadın mücadelesi her yerde" ve "Özgür bir yaşam için hep birlikte" pankartları asıldı. 

KATLİAMA TEPKİ

Kongrenin açılış konuşmasını yapan HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Lokman Özdemir, "Biri milliyetçilik yaparak, öbürü dini kendi kirli oyunlarına alet ederek katliamlara yol açıyor. Bölgemizde bugüne kadar herhangi bir Türk veya başka ırktan bir aileye saldırı olmamış. Ama batıda Kürtlere yönelik sayısızca katliam ve saldırılar oldu" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ise, "Eğer ulusal birliğimiz olsaydı, Konya'da, İzmir'de, Avrupa'da veya Derecik’te bu katliamlar yaşanmazdı. Bu katliamlar iktidar tarafından planlı olarak yapılıyor. Katliamlara karşı HDP'nin etrafında kenetlenmek, tecridi kırmak ve Sayın Öcalan'a özgürlüğü sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.

s1.jpg

‘AMAÇ AKP-MHP'İ İKTİDARDA TUTMAK'

Kongrede konuşan HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, daha Deniz Poyraz'ın acısı dinmeden yeni bir katliamın yaşandığını söyledi.

“Bu katliamın sorumluları, dün televizyonlara çıkarak pişkin pişkin gülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerinde gizlidir" diyen Temelli, şöyle devam etti:

"Çıkıp konuyu iki aile arasında olan bir husumet olarak açıklıyor. Bunu başka şekillerde dillendirmek alçaklıktır. Esas alçaklık bu ülkede Kürt halkına yönelik ortaya konulan politikalardır. Tabi aileler arasında husumet olur ama hangi husumet böyle katliamla sonuçlanır. Bunun böyle olma nedeni arka planda bu coğrafyaya, halka dayattığınız politikalardır. Bir husumet olsa bile, bu husumetin asıl sebebi iktidarın siyaset dilidir. Tüm bu katliamların sorumlusu bugünkü siyasi iktidar ve çözümsüzlük politikalarıdır. Ayrımcı ve Kürt düşmanı politikaların asıl amacı AKP ve MHP ittifakını iktidarda tutmaktır. Bu politikada ısrar eden iktidar ülkeyi cehenneme çevirdi” dedi.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde, İbrahim Öpengin ve Medya Sağan, HDP Şemdinli İlçe Eşbaşkanlığına seçildi.

s2.jpg

s3.jpg

s4.jpg

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum