Temelli: Savaşı durdurursak 100 yıllık barışı sağlayacağız

Temelli: Savaşı durdurursak 100 yıllık barışı sağlayacağız

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Beşiktaş'ta parti binasının önünde basın açıklaması yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, milletvekilleri, belediye eş başkanları, MYK ve parti meclisi üyeleri ile birlikte Beşiktaş'ta parti binasının önünde basın açıklaması yaptı.

"Şimdi bu savaşı durdurursak, aslında 100 yıllık barışın adımını birlikte atmış olacağız" diyen Temelli'nin açıklamaları şöyle: 

Bu ülkeyi büyük bir tehlikeden kurtardılar, minnet borcumuzu böyle mi ödüyoruz. Orada IŞİD'i durduranlar, bu ülkeye bu dünyaya bu iyiliği yaparken, şimdi ne olduğu belirsiz bir senaryonun peşinde, IŞİD'e yeniden hayat veriliyor. "Terörle mücadele" dedikleri bu mudur? Dünyanın en azılı güruhunun önünü açmak mıdır "terörle mücadele". Artık kimse bu yalanlara inanmıyor.

O yüzden bugün savaşa karşı çıkmak, aslında kendi güvenliğimize sahip çıkmaktır. Suruç'u unutmayın, 10 Ekim katliamını unutmayın. "Bunlar öfkeli çocuk" dediler, "bunlar oylarımızı arttırdı" dediler. İşte aynı iktidar bugün IŞİD'in önünü açmak için adeta işgal girişimini, bir savaşı başlatmış durumda.

Şu anda 100 binden fazla insan erinden yurdundan edildi. Afrin'de 180 bin insan yerinden yurdundan edildi. Gidin bakın, Afrin'de artık huzur yoktur. Afrin bir çetenin elindedir. ÖSO çetesinin elindedir. 400 bin insan bu gidişle yerini yurdunu terk edecek. Oradaki barış iklimi de son bulacak.

Tam 4 yıl boyunca o bölgeden ülkemize tek bir saldırı yapılmış değil. Bir çakıl taşı atılmış değil. Ama IŞİD orada cirit atarken ülkenin her yerinde bombalar patlıyordu.

Şimdi böyle bir güvenli sınır varken, niye böyle bir sınırı ortadan kaldırıyorsun? Niyetiniz ne? Biz biliyoruz sizin niyetinizi. İktidarda bir gün daha kalabilmek. 31 Mart'ta kaybettiniz, kaybettiğiniz bu iktidarı koruyabilmek için bu savaşı çıkardınız.

Şimdi bu savaşı durdurursak, aslında 100 yıllık barışın adımını birlikte atmış olacağız. Yarından tezi yok yanyana gelmeli ve "savaşa hayır" irademizi ortaya koymalıyız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.