Temelli: Leyla Güven'siz Meclis eksiktir

Temelli: Leyla Güven'siz Meclis eksiktir

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli 'Ülkenin geleceğini ipotek altına almışlar' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Bitlis İl Örgütünü ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sezai Temelli, HDP Milletvekili Leyla Güven'in cezaevinde tutulmaya devam edilemesinde tepki göstererek "Bugün Leyla Güven Parlamento’da değilse o Parlamento çok büyük bir eksikliğe sahiptir" diye konuştu.

Temelli, emeklilikte yaşa takılanlar sorununa ilişkin "İktidar emeklilikte yaşa takılanlar sorununu çözebilecek kaynaklarla yeni saraylar yaptırıyor" dedi. Atanamayan öğretmen Ersin Turhan’ın intiharı üzerine de konuşan Temelli, "On binlerce atanamayan öğretmen var. Bu sorunu çözmek yerine biz intiharlar coğrafyasında yaşıyoruz. KHK ile ihraç edilen insanların sorunları çözülmüyor" ifadelerini kullandı. Sezai Temelli 2309 muhtarın görevden alınmasına ilişkin de "Saray’a giden muhtarları İspanya’ya seyahate gönderiyor, halkın yanında olan muhtarları görevden alıyor" dedi.

Temelli, şunları dile getirdi: 

Bu kayyım coğrafyasında il ve ilçe teşkilatlarımız çok daha büyük bir sorumlulukla çalışıyorlar. Kayyım belediyelerindeki bu halktan kopuk anlayış bu coğrafyada hakim hale geldi. Bizim görevimiz bu anlayışla mücadeleyi sürdürmek. Mücadelemiz, halkımızın talepleriyle şekilleniyor. Devletin bölgede sürdürdüğü bu baskıcı yöntemle bir zulüm coğrafyası var ediyor. Şimdi bu zulümden kurtulma zamanı. Siyasi iradeye sahip çıkma zamanı. Bu siyasi irade hiçbir pazarlığa tabi değildir, tartışma konusu bile değildir. Bu irade 40 yıllık mücadelenin biçimlenmiş halidir. Halkımız bu baskıdan kurtulacaktır çünkü bu bizim geleceğimizi de çalan bir yöntemdir.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.