Temelli: Erdoğan'ın son açıklamaları tehdittir

Temelli: Erdoğan'ın son açıklamaları tehdittir

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Topluma aba altından sopa göstererek iktidarını var etmeye çalışıyor" dedi. Temelli, Erdoğan'ın parlamento üzerinden toplumu tehdit ettiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kayyım atanacağı yorumlarına yol açan sözlerini topluma ‘aba altından sopa göstermek’ olarak yorumladı. Temelli, parti kurma hazırlığındaki eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nu özeleştiri yapmaya davet etti.

MA'da yer alan habere göre, ‘Demokratik Anayasa’, ‘Demokrasi İttifakı’, ‘Kayyım’ ve ‘Yargı Paketi’ çalışmaları kapsamında Demokratik Alevi Dernekleri’ni (DAD) ziyaret eden Sezai Temelli, kayyım atamasının tekçi zihniyetin tezahüründen başka bir şey olmadığını vurguladı. Temelli, başta Kürt halkı olmak üzere halkların iradesinin yok sayıldığını söyledi. İktidarın bu yok saymayı meşrulaştırmak için siyaset dışı yöntemlere başvurduğunu dile getiren Temelli, “Bunun başında tüm toplumun gözü önünde Kürt düşmanlığını yeniden üretmeye kararlı görünüyor. Bu Türkiye’nin hayrına giden bir yol değildir. Türkiye’yi felaketlere götürür. Kürtlerle barışmadan bu ülkeye barış ve huzur gelmez. Kürt meselesinin çözümünden kaçarak Türkiye’de yaşayan hiçbir toplumsal kesime de toplumsal barış adına bir şey sağlanacağını düşünmüyoruz. O yüzden bir araya gelmeliyiz. Bu kayyım aklından bir an önce kurtulmak zorundayız” dedi.
Türkiye’de toplumsal kesimlerin yok sayıldığını, siyasetin dışına itildiğini ifade eden Temelli, özellikle Alevi toplumunun talepleri, sorunlarının çözümünün de demokrasi zemininde buluşmaktan geçtiğini söyledi.

‘DEVLET RASYONEL AKLI YİTİRMİŞ DURUMDA’

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üç büyükşehir belediyesine kayyım ataması “Meclis açıldığı andan itibaren bu noktada önümüzde çok dosya var” açıklaması ile milletvekilleri dokunulmazlıklarının yeniden gündeme gelip gelmeyeceği yönündeki soruya Temelli şu yanıtı verdi: “Topluma aba altından sopa göstererek iktidarını var etmeye çalışıyor. Kayyım, hukuku yok saymaktır. Cumhurbaşkanının bu son açıklamaları tehdittir. Parlamento üzerinden toplumu tehdit ediyor. Devlet rasyonel dediğimiz aklı yitirmiş durumda. Devlet bir akıl tutulması yaşıyor. İktidarda bunun baş aktörüdür. Arkada bıraktığımız 4 buçuk yılın okumasını yapsalar en kritik eşiklerden biri dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır. Siyaseti kötürüm bıraktı.”

‘DAVUTOĞLU ÖZELEŞTİRİ VERSİN’

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarını da değerlendiren Temelli, “Siyaseti HDP düşmanlığı üzerinden yapan bir akıl, Türkiye’ye kazandıracağı bir şey yoktur. HDP, 7 Haziran’a giden süreç, sonrası ve bugün de aynı çizgisini koruyor. Davutoğlu dönsün o tarihte kendi yaptığı açıklamalara baksın ve özeleştiri versin. HDP ile uğraşarak siyaset yapma zamanı geçmiştir” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.