Temelli: Bütün Türkiye'yi kayyım utancından kurtaracağız

Temelli: Bütün Türkiye'yi kayyım utancından kurtaracağız

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Muş'ta konuştu. Temelli “Sadece Ağrı, Muş ve Van’ı kurtarmayacağız bütün Türkiye'yi bu kayyum utancından kurtaracağız." dedi.

Halkların Demokratik Partisi seçim çalışmaları kapsamında Muş’ta HDP’lilerle bir araya geldi.

Burada konuşan Temelli, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in açlık grevinin 41’inci gününde olduğunu hatırlatarak, “Bedeni iradesi ve fikriyle Leyla Güven bu faşist zihniyete karşı direniyor. Leyla Güven Türkiye toplumunu barışa bir kez daha davet ediyor. Gelin bu barış mücadelesine sahip çıkın. Leyla Güven’in açlık grevine kulak verin duyarlılık gösterin ki çok geç kalmadan barışın önündeki bu anlayıştan hep birlikte kurtulalım. Çünkü barış olmadan, demokrasi olmaz, demokrasi gelmeden de barış gelmez. Tecrit sonlanmadan bu meselenin sonlanmayacağını 5 yıl içinde öğrendik” diye konuştu.

Halen Türkiye’de binlerce üyelerinin cezaevinde olduğunu belirten Temelli, tüm üyelerinin bugün barış istedikleri için cezaevinde olduklarını söyledi. Temelli, “Arkadaşlarımız tüm bu yargı siyasetine rağmen hukuk mücadelesine devam diyorlar. Demirtaş dışarıda olduğu gibi içerde de onurlu bir şekilde barış mücadelesine devam ediyor.E n son Fatih Portakal nefret söylemiyle taciz edilmektedir. Bu ülkede yüzlerce gazeteci cezaevinde, özellikle Kürt gazeteciler cezaevindeler. Gazeteciler cezaevinde dediğimizde iktidar; ‘Onlar gazeteci değil terör örgütü üyesi’ diyorlar. Ellerinde bir terörle mücadele kanunu var ve bu çerçevede herkese terörist kavramı yapıştırılıyor. Ortada bir terör varsa o da bu devlet terörüdür” diye konuştu.

‘KAYYIMLARDAN KURTARACAĞIZ’ 

İktidarın Kürt düşmanlığı ile ayakta durabildiğini söyleyen Temelli, konuşmasına şöyle devam etti; “Biz bu iktidardan kurtulamazsak sadece haklarımızdan değil, yaşamımızdan da olacağız. Muş’a bakın sadece Muş bile nereye sürüklendiğimizi göstermede önemli bir yer sergiliyor. 31 Mart’ta kayyumları süpürüp Saraya postalayacağız. Az kaldı 3,5 ayımız var. Bu süre boyunca 7 gün 24 saat çalışacağız. Bu kayyumlardan illerimizi, ilçelerimizi hep birlikte kurtaracağız. Sadece Ağrı, Muş ve Van’ı kurtarmayacağız bütün Türkiye’yi bu kayyum utancından kurtaracağız. 102 belediyeden çok daha fazlasını alarak yerellerden iktidara geleceğiz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.