Temelli: 23 Haziran bir Kurtalan seçimidir

Temelli: 23 Haziran bir Kurtalan seçimidir

Temelli, İstanbul seçimine ilişkin, “İstanbul'daki Kurtalanlılar ve Siirtliler buradan bizi duysun. Bu bir Kurtalan seçimidir. Nasıl onları Kurtalan'da yendik, şimdi de Siirtli ve Kurtalanlı olarak yine onları hep birlikte yeneceğiz" dedi.

Siirt ve ilçelerinde halkla bayramlaşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Kurtalan’dan İstanbul’daki Siirtli ve Kurtalanlılar’a seslendi. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Temelli, kimlik ve varlık nedenlerinden asla taviz vermediklerini ifade ederek, “Bunu yaparken de barış ve demokrasi mücadelesi önceleyerek yürüyüşümüze devam ettik. 31 Mart seçimleri bu anlamıyla çok büyük bir öneme sahipti. Ama bunu sadece herhangi bir yerde belediye kazanmak için yapmadık. Bütün Türkiye’yi değiştirmek için yaptık ve bunu da başardık. Kurtalan’da ve tüm Türkiye’de değişimin adımını birlikte attık. Kurtalan önemliydi, bunun gibi birçok yer önemliydi. Hepsini başardık” dedi.

‘ŞIRNAK, MUŞ, AĞRI VE VİRANŞEHİR BİZİMDİR’

Kaybedilen yerleri seçim değil savaş atmosferinde kaybettiklerini söyleyen Temelli, “Bugün Şırnak, Muş, Ağrı ve Viranşehir de bizimdir. Çünkü, hile, şaibe ve YSK marifetiyle, top, tüfek ve askerle garnizon anlayışıyla el konulmuş belediyelerin hiçbir meşruiyeti yoktur. Bugün, YSK marifetiyle atanmış KHK marifetiyle el konulmuş belediyelere bakın; kapılarından halk içeri giremiyor. Garnizon mantığıyla çevrilmiş belediyelerdir” diye konuştu.
Temelli, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimleri için de şöyle konuştu: “Biz radikal demokrasi fikriyatını yerellerde, yerel demokrasiyi güçlendirerek var edeceğiz. Sadece belediye hizmetleri üretmeyeceğiz, yaşadığımız tüm alanları dönüştüreceğiz. Herkesin kendini bulduğu yeni yaşam alanlarını hep birlikte var edeceğiz. Birlikte üreten ve birlikte yöneten belediyelerimizi var edeceğiz. Bu yerel demokrasidir. Yereldeki değişim tüm Türkiye’yi de dönüştürecektir. Türkiye bugünkü iktidarın tekçi anlayışına muhtaç değildir. Buna son vermek bizlerin elindedir. İrademize, oylarımıza sahip çıktık. Şimdi de değiştirme ve dönüştürme zamanıdır. Ama Kurtalanlıları bir seçim daha bekliyor. Yine YSK marifetiyle adalet dağıtması beklenen bir yüksek mahkemenin sürekli adaletsizlik ürettiği bir ülkede, bu adaletsizliğe en güzel cevabı, yine halkın hakikat mücadelesi verecektir. Kurtalan 23 Haziran’da seçime gidiyor. İstanbul seçimine gidiyor. Olduğumuz her yerde yine bu adaletsizliğe, bizi yok sayan bu tekçi anlayışa en güzel cevabı vereceğiz. İstanbul’daki Kurtalanlılar ve Siirtliler buradan bizi duysun. Bu bir Kurtalan seçimidir. Nasıl onları Kurtalan’da yendik, şimdi de Siirtli ve Kurtalanlı olarak yine onları hep birlikte yeneceğiz. Çünkü, bizim kayyımlara alerjimiz var. Nerede bir kayyım varsa, onları mutlaka süpürüp tarihin çöplüğüne hep birlikte atacağız.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.