Temel: Kürtler büyük direniş sergiliyor

Temel: Kürtler büyük direniş sergiliyor

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Ak Parti ve MHP’nin Kürt halkına yönelik tasfiye politikası yürüttüğünü ifade ederek, “Kürt halkı ısrarla statüsüzlüğe asla diyerek, büyük bir direniş sergiliyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, 12 Aralık’ta gerçekleştirecek 4’üncü Olağan Kongresi’nin çalışmaları kapsamında Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Federasyonu yöneticileriyle Kağıthane’de bulunan bir otelde bir araya geldi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel ve partililer ile Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Federasyon Başkanı Abdülhakim Daş ve yöneticileri yer aldı. Buluşmanın yapıldığı salona, “Şimdi İstanbul’da HDP zamanı” yazılı pankart asıldı.

Buluşmada konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Ortadoğu’nun kritik bir aşamadan geçtiğine vurgu yaparak, “AKP-MHP’nin kadınları, gençleri, sivil toplum örgütlerini ve muhalif güçleri tasfiye etmek temel politikalarından biridir. 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, başta Kürtler olmak üzere birçok kimliği, rengi bastırarak tekçi rejim oluşturuldu. O günden bu güne çektirilmedik acı kalmadı” dedi.

Temel, şunları söyledi: “AKP-MHP iktidarı, 1923’ten 2023’e anlayışlarını yeniden dizayn etme düşüncesi güdülüyor. Bu seçilen tarih tesadüf değildir. 1923’ten beri demokratikleşmeyen cumhuriyet, halkları, renklilikleri, dilleri yok sayarak, halklara böylesi bir yüz yıl daha kaybettirecektir. 2023’te hayal edilen rejim, şuan küçük bir örneğini gördüğümüz faşist, tekçi, inkarcı ve Kürtlük adına ne varsa tekrar yok etmeye yeminli bir rejimin hazırlığıdır. Rojava’ya bu kadar pervasız bir saldırılar sürüyorsa, 23 Nisan 2021’de başlatılan Güney Kürdistan’a yönelik büyük saldırı dalgasının günü sembolik olarak tercih edilmişse ve neredeyse Şengal’den, Kobanê’ye kadar işgal politikası sürdürülüyorsa, hala Kürtlerin dili, kültürü, şarkıları inkar ediliyorsa, bu rejimin 2023’te ne planladığını anlamamak çok saflık olur. Bunun için ellerinden gelen her şeyi büyük bir öfkeyle 2023’e yetiştirmek istiyorlar.” 

2023’te de Kürt kazanımlarının yok edildiği ve Kürdü inkar eden bir rejimin devam ettirilmek istendiğini dile getiren Temel, “Muhalefetin güç birliğini ortadan kaldırmaya dönük büyük bir politika izleniyor. Bu anlamda HDP’yi kuşatma, kapatma, Türkiye sol sosyalist ve muhalefet güçlerine büyük bir tasfiye planı dayatılıyor. Fakat halklar, demokratik muhalefet güçleri, Kürt halkı bir ısrarla, statüsüzlüğe asla diyerek, büyük bir direniş sergiliyor. Güney’de muazzam direniş var, Şengal halkı direniyor, Rojava tüm dünyaya örnek olacak şekilde direniyor” diye konuştu. 

Temel, KDP ve YNK’ye şu çağrıda bulundu: “AKP-MHP iktidarının Kürde reva gördüğü tek şey; inkar, ölüm, katliam, düşmanlık. Dolaysıyla bu rejimle herhangi bir bağ veya ittifak, Kürde ve varlığına da zarardır. Bu politika yanlıştır. Kürdün ölümü dışında bir gündemi olmayan iktidarla hiçbir ilişki olmaması gerekiyor. Kürt sorununa dair kapanma politikası yürüten AKP ile diplomasi, ortaklık olmaz. Kürdün demokratik temsiliyetine bile tahammül etmeyen, Kürt sorununa dair kapatma politikası yürüten, belediyelerini gasp eden bir parti ile ittifak, ortaklık olmaz. Bu anlamıyla Güney hükümetine ve KDP’ye çağırımızdır: Kürt ulusal birliği ve Kürtlerin dışında bir politika bu rejim karşısında doğru ve sonuç alacak bir politika değil.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.