Tekstil Atölyesi'nde kadınlar hem öğreniyor hem tasarlıyor

Tekstil Atölyesi'nde kadınlar hem öğreniyor hem tasarlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, İŞKUR'la açtığı Tekstil Atölyesi'ne kadınlar büyük ilgi gösterdi. İki aydır atölyede eğitim gören kadınların ürettiği ürünler, belediyenin Mardinkapı'daki iki mağazasında satışa sunuldu.

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü ile İŞKUR, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda Tekstil Atölyesi açtı. 22 Haziran'da açılan Tekstil Atölyesi'nde 50 kadın, iki ay boyunca eğitmenler aracılığıyla dikiş-nakış eğitimi alarak, el becerilerini geliştirdi, tasarım yapmayı öğrendi.

Kadınların atölyede ürettiği ürünler, Tekstil Atölyesi içinde kurulan teşhir odasında sergilenirken, Büyükşehir Belediyesi'nin Mardinkapı'da bulunan iki mağazasında da satılmaya başlandı.

Katılmak isteyen kadınlar belediyeye başvurabilir

10 Eylül'de tamamlanacak atölyenin ardından yeterlilik sınavı yapılacağını, bu sınavı geçen kadınlara yeterlilik belgesi verileceğini bildiren Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü yetkilileri, Tekstil Atölyesi'nde eğitim görmek isteyen kadınların, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda bulunan Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü veya İŞKUR'a başvurabileceğini belirtti.

Kıratlı: 25 branşta kurs düzenliyoruz

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı ise, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde 25 branşta kurs düzenlediklerini kaydetti.

Kursları, istihdama ve bireylerin kişisel gelişimine katkı sağlamak, daha sosyal ve özgüvenli bireylerin toplum içerisinde yer almasını sağlamak amacıyla düzenlediklerini ifade eden Kıratlı, şöyle konuştu: "Bu kurslarımız günün belirli saatlerinde devam ediyor, hafta sonları da sürüyor. Bu kapsamda açılan kurslarımızdan birisi de Tekstil Atölyesi'dir."

'Kadınlar özgün tasarımlar geliştiriyor'

Tekstil Atölyesi kursunu İŞKUR ile düzenlediklerini, kursun 22 Haziran'da açıldığını, 10 Eylül'de sona ereceğini söyleyen Kıratlı, şunları aktardı: "Kursiyerlerimizin tamamı kadınlardan oluşuyor. Kursta kadınlara, makine dikişi, piko, özgün kalıp tasarımlar, kalıp çıkarma gibi eğitimler veriliyor. Özellikle özgün tasarımlar yapmalarını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda kumaştan ve keçeden çantalar, iğne oyasından ve mekikten otantik takılar, şallar yapıyorlar. Kendi özgün tasarımlarını çok önemsiyoruz." 

Kurstan 50 kadın faydalandı

Kıratlı, kursta iki eğitmenin sabah ve öğleden sonra olmak üzere 25'er kişiden oluşan 50 kadına eğitim verdiğini kaydederek, "Biz kurslarımızı yaparken sadece o alanla ilgili mesleki kurslar vermiyoruz. Onun dışında buraya gelen kadın arkadaşlara, toplumsal cinsiyet eğitimleri de veriyoruz. Son dönemde kentimizde yaygınlaşan madde bağımlılığına dair çeşitli kurslar veriyoruz. Bunun dışında da eğitim süreçleri boyunca ne talep ederlerse, onların sosyal gelişimine katkıda bulunacak çeşitli eğitim faaliyetlerini de beraberinde sürdürüyoruz" diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.