Tek odalı evden Türkiye birincisi çıktı

Tek odalı evden Türkiye birincisi çıktı

Batman'ın Sason ilçesi Erdemli köyündeki tek odalı evlerinde anne, baba ve 4 kardeşi ile birlikte yaşayan Dilan Yalçın, Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Türkiye birincileri arasına girdi.

Sason'da bulunan Helkis Dağı yamaçlarında kurulu Erdemli köyünde tek odalı bir evde, annesi, babası ve biri engelli 4 kardeşiyle yaşayan Dilan Yalçın, TEOG'da ilçenin gururu oldu.

Yalçın, sınavda 120 sorunun tamamına da doğru yanıt vererek, adını Türkiye birincileri arasına yazdırdı. Yalçın, evlerinde başka oda olmadığı için geceleri ders çalıştığını belirterek, "İkinci dönem TEOG sınavında Türkiye birincileri arasında yer aldım. Çok sevindim. Ailemi ve okulum öğretmenlerimi gururlandırdığım için çok mutluyum. Öğretmen ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

"Geç saatlere kadar ders çalıştım"

Yaşadıkları tek odalı evin de kendilerine ait olmadığını dile getiren Yalçın, şunları kaydetti:

"Salonda ders çalıştığım için bazen gelen misafirler çalışmama engel oluyordu. Daha sonraları buna alıştım. Gece geç saatlere kadar ders çalışıp, kitap okuyordum. Bu durumumuza rağmen birinci gelmek çok güzel bir duygu. Öğretmenlerim ve arkadaşlarımın destekleri çok oldu bana. Öğretmenlerim olmasaydı başarabileceğimi düşünmüyordum. Motivasyonumu devamlı yüksek tuttular."

"Kitap okuyun ve pes etmeyin"

Başarının sırrının pes etmemek olduğunu söyleyen Dilan Yalçın, "Benim gibi zor şartlarda okuyan öğrenci arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Asla pes etmesinler ve devamlı kitap okusunlar. İnternet ve televizyondan uzak dursunlar. Zamanlarını boşa geçirmezlerse başaracaklardır. Buna inansınlar" ifadelerinde bulundu.

"Çocuklarımın okuması için üzerimdekileri satarım"

Çiftçilik yapan baba İzzet Yalçın, kızının başarısının kendilerini gururlandırdığını anlatarak, "Çocuklarımın okuması için gerekirse üzerimdekileri çıkarıp satarım. Yeter ki okusunlar. Mutluyuz, gururluyuz" diye konuştu.

Yalçın'ın eğitim gördüğü Erdemli Ortaokulu Rehber Öğretmeni Mehmet Comal, "Sekizinci sınıfların rehber öğretmeni olarak Dilan Yalçın'ı tebrik ediyorum. Onun bu disiplinli çalışmasının bütün öğrencilerimize örnek teşkil etmesini umuyorum" dedi.

Başarı Sason'da bir ilk

Okul Müdürü Fatih Tekdemir ise "Dilan çok başarılı bir öğrenciydi. Öğretmenlerimiz büyük gayret gösterdiler. Sason'da ilk defa bir öğrenci bütün sorulara doğru cevaplamış ve Türkiye'de birinci gelmiştir. Biz de bu başarıdan dolayı gurur duyuyoruz" ifadelerinde bulundu.

Tek odalı evden Türkiye birincisi çıktı

Tek odalı evden Türkiye birincisi çıktı

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum