'Tecavüzcülerin peşini bırakmayacağız'

'Tecavüzcülerin peşini bırakmayacağız'

Adana Kadın Platformu aktivistleri, kentte 14 yaşındaki S.G.'nin 30 kişinin tecavüzüne uğraması ile ve kadına yönelik suçlarda uygulanan cezasızlık ve iyi hal indirimine karşı seslerini yükseltti.

ADANA - Adana Kadın Platformu aktivistleri, Yumurtalık ilçesinde 14 yaşındaki S.G.'nin 30 kişinin tecavüzüne uğramasını protesto edip, yaptıkları açıklama ile kadına yönelik suçlarda uygulanan cezasızlık ve iyi hal indirimi politikalarının tecavüzleri arttırmasına dikkat çekti. Yumurtalık Belediye binası önünde bir araya gelen kadınlar, tepkilerini açtıkları "Tecavüzcüler yargılansın. Yumurtalık'taki davanın takipçisiyiz" pankartı ve "Devlet tecavüzcüyü koruma" ve "İndirim değil ağır ceza istiyoruz" dövizleri ile gösterdi.

Hazırladıkları bazın metnini okuyan Platform aktivisti Şükran Kablan, kamuoyunda öne çıkan N.Ç. davası, Fethiye davası, Hüseyin Üzmez davası gibi pek çok olayda zanlılara iyi hal indirimlerinin uygulanması ve "rızası vardır" denilerek ceza verilmemesinin S.G.'ye tecavüz edenlere güç verdiğini dile getirdi.

S.G.'nin yanında olacağız

Hayatın olağan akışı içerisinde tecavüzcünün bu suçu tanıklar önünde işleyemeyeceğini vurgulayan Kablan, "Tacizde ve tecavüzde kadının beyanı esastır" dedi.

Kadınların her seferinde aynı travmayı yaşamasına rağmen yaşananları savcılara, hakimlere anlatabilmesinin, tecavüzcüsü ile tekrar karşılaşmayı göze alabilmesinin de bu suçun işlendiğine dair en önemli delil olduğunu ifade eden Kablan, "Bu yüzden yasalardaki düzenlemeleri, ceza kanunlarında suç olduğu belirtilen cinsel taciz ve tecavüz suçlarının adil düzenlemeler olması bekleniyorsa yargı makamlarının gerçeği ortaya çıkarmak için öncelikle kadının beyanını esas alması şarttır" diye konuştu.

Kablan, önceki vakalarda olduğu gibi ilçede yaşanan olayda da tecavüzcülerin cezasız kalmasından endişe duyduklarını belirterek, S.G.'nin beyanının esas alınarak tecavüzcüler en ağır cezayı alana kadar S.G.'nin yanında ve davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.